16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem 5 Ağustos Dünya Sivaslılar Günü Coşkuyla Kutlanıyor

5 Ağustos Dünya Sivaslılar Günü Coşkuyla Kutlanıyor

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait tarihi eserleriyle dikkat çeken Sivas, Dünya Sivaslılar Günü'nü kutluyor. Sosyal medyada #DünyaSivaslılarGünü etiketiyle paylaşımlar yapılıyor. Detaylar için haberi okuyun.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
5 Ağustos Dünya Sivaslılar Günü Coşkuyla Kutlanıyor

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait, farklı mimarileriyle dikkat çeken çok sayıda tarihi eserin bulunduğu Sivas, bugünlerde sosyal medyanın gündeminde. Plaka kodu 58'i temsilen Ağustos ayının 5'i nedeniyle Dünya Sivaslılar Günü bugün coşkuyla kutlanıyor.

Twitter'da #DünyaSivaslılarGünü etiketiyle pek çok mesaj paylaşılıyor. Sivas Valiliği ve Belediye Başkanlığı'nın resmi hesaplarından da bu güne özel mesajlar paylaşılıyor. Valilik ve Belediye Başkanlığı, paylaşımlarında Sivas'ın tarihine, kültürüne ve doğal güzelliklerine vurgu yaparak, tüm Sivaslıların Dünya Sivaslılar Günü'nü kutladı.

Sivaslı Ünlülerden Destek

Öte yandan Sivaslı ünlüler de bu özel gün için videolar çekip sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapıyor. Ünlü isimler, memleketlerine olan sevgilerini ve gururlarını dile getirerek, takipçilerini bu özel günü kutlamaya davet ediyor.

Sosyal Medyada Sivas Rüzgarı

Sosyal medyada Sivas'a dair birçok fotoğraf ve video paylaşılıyor. Tarihi yapılar, doğal güzellikler ve Sivas'a özgü lezzetlerin fotoğrafları, #DünyaSivaslılarGünü etiketiyle paylaşılarak büyük beğeni topluyor. Sivaslılar, bu özel günde memleketlerine olan bağlılıklarını ve sevgilerini ifade ediyor.

Sivas'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini dünya genelinde tanıtmayı amaçlayan bu özel gün, Sivaslıların birlik ve beraberlik duygularını pekiştiriyor. Dünya Sivaslılar Günü vesilesiyle Sivas'ın tarihi ve kültürel mirası bir kez daha gözler önüne seriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Ali Gürbüz Oldu

Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Ali Gürbüz Oldu