19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Ahmet Turan Zaimoğlu'nun Dramı: İmzalarla Gelen Felaket

Ahmet Turan Zaimoğlu'nun Dramı: İmzalarla Gelen Felaket

Geçen yıl vefat eden Ahmet Turan Zaimoğlu, uzun yıllar çalıştığı kamu bankasının Sivas şubesinde müdür yardımcısı olarak emekli oldu. Ancak, yaşadığı Alzheimer hastalığı nedeniyle attığı imzalarla hayatı alt üst oldu. Detaylar için haberi okuyun.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ahmet Turan Zaimoğlu'nun Dramı: İmzalarla Gelen Felaket

Geçen yıl ekim ayında 82 yaşında vefat eden Ahmet Turan Zaimoğlu, uzun yıllar çalıştığı bir kamu bankasının Sivas şubesinde müdür yardımcısı olarak emekli olmuştu. Babasıyla birlikte kentin ilk otelinin de sahibi olan Zaimoğlu'nun ailesi, Sivas'ın en varlıklı aileleri arasında yer alıyordu. Ancak Zaimoğlu'nun, Alzheimer hastalığının etkisiyle attığı bir dizi imza, yaşamını alt üst etti.

Zaimoğlu'nun Kiracısı Olmak İstediler

Sivas, Kars ve İstanbul’da açılan bir dizi dava ve soruşturma dosyasına göre Zaimoğlu, bir bankacı arkadaşı aracılığı ile tanıştığı 'Tulumcu' soy isimli 4 kardeşle zaman içinde görüşmelerini sıklaştırdı. Tulumcu kardeşler, Zaimoğlu'ndan bankadan kredi çekilmesi konusunda yardım istediler. Zaimoğlu, bu kişilerin kredi ödemelerini yapacaklarına inanarak, iki dairesini Tulumcu kardeşlere devretti ve kredi çekmelerine yardımcı oldu. Ancak krediler ödenmedi ve Zaimoğlu, ipotekli dairelerinin satılmaması için bir süre kredi ödemelerini kendi cebinden yapmaya çalıştı.

İpotekli Daireler Birer Birer Gitti

Ancak birden fazla krediyi ödemek Zaimoğlu'na da ağır gelmeye başladı. Başkasının borcunu ödemek için çalıştığı bankadan yeniden kredi çekti, ancak bu durum onu daha da zor duruma soktu. Yetişkin çocukları üniversite eğitimi için il dışında olan Zaimoğlu, bu süreçte üç daire ve iş yerini kaybetti. Daireler birer birer icradan satıldı.

Daireleri Kurtarmak İsterken Daha Da Battı

Zaimoğlu, kaybettiği mülkleri geri almak umuduyla Tulumcu kardeşlerin izini sürmeye başladı. Bu kişilerle yaptığı görüşmelerde, daireleri kurtarabilmek için senetlere kefil olması gerektiğini söylediler. Zaimoğlu, umutsuzca bu talebi kabul etti ve başka senetlere de kefil oldu. Ancak senetler ödenmedi ve Zaimoğlu, daha da ağır bir yük altına girdi. Zaimoğlu'nun belediyeden aldığı istimlak parası dahi haczedildi.

Şebeke Şimdi de Çocuklarına Yöneldi

Ahmet Turan Zaimoğlu, yaşadığı bu olayların etkisiyle geçen yıl vefat etti. Ancak attığı imzalar, şimdi geride kalan çocuklarına yönelik işleme konulmaya başlandı. Ailenin kalan mülkleri de icradan satış riski ile karşı karşıya.

Erzincan'da da Çok Sayıda Kişi Dolandırıldı

Ahmet Turan Zaimoğlu’nun senetlerine kefil olduğu Tulumcu kardeşler hakkında Sivas, Erzurum ve Erzincan’da bulunan çok sayıda kişi de “dolandırıcılık” suçlamasında bulundu. Erzincan’da iş yeri bulunan Süleyman Eğinlioğlu, Tulumcu kardeşlerin ticari ahlaktan uzak ve itibarı olmayan kişiler olduğunu belirtti.

22 Tosun İçin Verilen Senet Ödenmedi

Sivas Altınyayla’da besicilik yapan Ramazan Taşdelen, Tulumcu kardeşlerin kendilerini de dolandırdığını belirtti. Taşdelen, "2013 yılında 22 tosun aldılar bizden. Ahmet ve Yusuf Tulumcu senet verdi. Ancak bu senedi işleme koyduk ve üzerlerinde hiçbir şey bulamadık," dedi.

Ahmet Turan Zaimoğlu'nun trajik hikayesi, dolandırıcılık ve güven suistimali nedeniyle varlıklı bir ailenin nasıl büyük bir yıkıma uğradığını gözler önüne seriyor. Yaşanan bu olaylar, dikkat ve tedbirin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yurdun Kuzey ve İç Kesimlerinde Sağanak Yağış Bekleniyor

Yurdun Kuzey ve İç Kesimlerinde Sağanak Yağış Bekleniyor