19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Alibaba Mahallesinde Narin Güran Parkı Açıldı

Alibaba Mahallesinde Narin Güran Parkı Açıldı

Sivas Belediyesi tarafından inşa edilen çocuk parkına Diyarbakır'da trajik bir şekilde hayatını kaybeden 8 yaşındaki Narin Güran'ın adı verildi. Bu duygusal ve anlamlı adım, Güran ailesinin acısını bir nebze olsun hafifletmeyi amaçlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alibaba Mahallesinde Narin Güran Parkı Açıldı

Alibaba Mahallesinde Yeni Çocuk Parkı Açıldı

Belediye tarafından Alibaba Mahallesinde atıl durumda bulunan arazi üzerine yapılan yeni çocuk parkı hizmete girdi. Bu yeni park, mahalle sakinlerinin ve çocukların hizmetine sunuldu.

Narin Güran'ın Adı Parka Verildi

Yeni parka, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Tavşantepe Mahallesinde kaybolduktan 19 gün sonra ölü olarak bulunan Narin Güran'ın adı verildi. Bu adım, genç kızın anısını yaşatmayı amaçlıyor.

Açılışta Büyük Katılım

Belediye Başkanı Adem Uzun'un da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, vatandaşlar ve çocuklar parkın açılışında bir araya geldi. Açılış etkinliğine katılım oldukça yoğundu.

Narin'in Resmi Parkta Yer Aldı

Parkın bir bölümüne Narin Güran'ın resmi de konuldu. Bu detay, genç kızın anısını ve yaşamını park ziyaretçileriyle buluşturmayı amaçlıyor.

Toplumsal Sorumluluk Bilinci

Belediye Başkanı Adem Uzun, yaptığı konuşmada, "Narin kızımızın adını Alibaba Mahallesinde bu parkta yaşatmayı toplumsal bir sorumluluk olarak biliyoruz. Sevinçli günler yaşayalım ama acılı olayları unutmayalım. Bunun için bu parka Narin kızımızın ismini verdik. Bu park sadece Narin kızımızın adını yaşatmayacak. Aynı zamanda Narin kızımız gibi hayatını kaybeden, katledilen kızlarımızı da temsil edecek." şeklinde ifadeler kullandı.

Çocuklar Kurdele Keserek Parkı Açtı

Açılış töreninde çocuklar, parkın açılışını gerçekleştirmek için birlikte kurdeleyi kesti. Yeni çocuk parkı, mahalle sakinlerine ve çocuklara keyifli vakitler geçirme imkanı sunacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Drift Yapan Sürücüye 32 Bin Lira Ceza

Sivas'ta Drift Yapan Sürücüye 32 Bin Lira Ceza