16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Antalya'da Kaçak Rus Okullarına Kapatma ve Para Cezası

Antalya'da Kaçak Rus Okullarına Kapatma ve Para Cezası

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde kaçak faaliyet gösteren Rus okullarına yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü incelemeleri sonucunda kapatma ve para cezası uygulandı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya'da Kaçak Rus Okullarına Kapatma ve Para Cezası

Rusya ve Ukrayna arasında 2022 yılı Şubat ayında başlayan savaşın ardından Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde artan Rus nüfusu, kaçak eğitim kurumlarının ortaya çıkmasına neden oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçede belirlenen Ruslara ait iki kaçak okul için harekete geçti.

Konyaaltı ilçesinde, belediyeden "Oyun evi ve parti organizasyon işletmesi" ruhsatıyla açılmış üç kaçak anaokulu ve kreş daha tespit edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde, sosyal medya hesapları ve web siteleri üzerinden 'Rus Okulu' adıyla reklam yapan bu sözde okulların hiçbir resmi kaydı veya izni olmadığı belirlendi.

İdari Para Cezası ve Kapatma Kararı

İlk incelemelerin ardından, bir Türk kurs merkezi bünyesinde kaçak faaliyet gösteren 'Rus okulu' kapatılarak idari para cezası uygulandı. İkinci kaçak okul için de kapatma kararı alındı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Konyaaltı İlçesi Uluç Mahallesi'nde Covorking Kids Katyusha Çocuk Oyun ve Aktivite Geliştirme Merkezi adıyla faaliyet gösteren ve belediyeden ruhsatı bulunan binada izinsiz eğitim faaliyeti yapıldığı tespit edilmiştir. Valilik makamının onayı ile brüt asgari ücretin yirmi katı (400 bin 40 TL) idari para cezası uygulanmış ve kurumun kapatılması uygun görülmüştür." denildi.

Yürütmeyi Durdurma Kararı

Kapatma kararı ve idari para cezası uygulanan okul, Antalya 4'üncü İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, okulun kapatma işlemine yürütmeyi durdurma kararı verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu karara itirazda bulundu.

Ayrıca, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Faaliyetleri Meslek Komitesi'nden meclis üyesi ve Özel Okullar Platformu sözcüsü Kenan Çelik'in gündeme getirdiği Konyaaltı'ndaki kaçak olduğu belirtilen üç anaokulu ve kreşle ilgili ayrı bir inceleme başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Ulusal ve yerel basında çıkan haberlerde belirtilen iki kaçak Rus okulu dışında, Ukrayna ve Ruslara ait oyun evi adı altında üç kaçak anaokulu ve kreşle ilgili Antalya Valiliği'ne bağlı İlçe İzleme ve Koordinasyon Komisyonunca işlem başlatılmış olup, iddianın doğruluğu halinde 5580 sayılı Kanun ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu doğrultusunda işlem yapılacaktır." ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AB Savunma Bakanları Brüksel'de Toplandı: Ukrayna'ya 60 Bin Asker Eğitimi Hedefleniyor

AB Savunma Bakanları Brüksel'de Toplandı: Ukrayna'ya 60 Bin Asker Eğitimi Hedefleniyor