16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Bankacılıktan Çobanlığa: Çağlar Çetin'in İlham Veren Hikayesi

Bankacılıktan Çobanlığa: Çağlar Çetin'in İlham Veren Hikayesi

Kayseri'de yaşayan Çağlar Çetin, bankacılık kariyerini bırakarak hayvancılığa adım attı. 150 küçükbaş hayvanla başladığı işte 350 hayvana ulaştı. Gençlere üretim tavsiyelerinde bulunan Çetin'in hikayesini okuyun.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bankacılıktan Çobanlığa: Çağlar Çetin'in İlham Veren Hikayesi

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası Çağlar Çetin, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 2010 yılında mezun olduktan sonra 2011 yılında bankacılık sektörüne adım attı. 2019 yılına kadar çeşitli şubelerde tarım portföyü olarak görev yapan Çetin, çalıştığı bankanın Sivas'ın Kangal ilçesindeki şubesinde müdür olarak görev aldı. Ancak babasından kalan hayvanlara çoban bulamayınca bankacılık mesleğinden istifa ederek ilçeye yerleşti. Yaklaşık 2 yıldır hayvancılıkla ve tarımla uğraşan Çetin, 150 küçükbaş hayvanla başladığı işte 350 hayvana ulaştı.

Yaşadığı süreci anlatan Çetin, "2011 yılında başladığım bankacılık sektöründe 12 yıllık bir çalışma hayatına sahibim. 2011-2019 yılları arasında gerek genel müdürlükte merkezi operasyonlarda gerekse çeşitli şubelerde tarım portföyü olarak görev yaptım. 2019 yılından sonra yöneticilerimin terfi haklarıyla, şube müdürü oldum," ifadelerini kullandı.

'En Büyük Problemlerimizden Biri Aslında Çobandı'

Yaklaşık 2 yıldır hayvancılıkla uğraşan Çetin, "Ortalama 2 yıldır da kendi işimi yapmaktayım. Şu anda küçükbaş üreticiliği ve tarla tarımı ile uğraşmaktayım. Küçükbaşta en büyük problemlerimizden biri aslında çobandı. Bizi bu karara iten en büyük sebeplerden biri de ülkemizde maalesef çoban sıkıntısından dolayı biz geldik kendi işimizi yapmaya başladık. Yaklaşık 150 olan küçükbaş sayımızı, gerek satın almalarla gerek çiftliğimiz içindeki üretimlerimizle 350’lere kadar çıkarmış bulunmaktayız. Bu konuda en büyük artımızın kendi kaba yemimizi üretmek olduğuna inanıyorum," diye konuştu.

'Üretmeyen Ülkeler, Batmaya Mahkumdur'

Gençlere hayvancılık ve tarım hakkında tavsiyelerde bulunan ve avantajlarından bahseden Çetin, şöyle devam etti:

"Biz bu işi yapmaya başladıktan sonra verimimiz ve ortalama üretimimizde artış oldu. Biz Kayseri Yeşilhisar ilçesinde üretmekteyiz. Buradan gençlere naçizane tavsiye olarak, bu tip ata-dede mesleklerini kesinlikle terk etmeyin. Koyun bereketli ve verimli bir hayvandır. Size dışarıda çalışacağınız maaştan daha fazla getiri sağlayacaktır. Bu şekilde bir tavsiyede bulunabilirim. Zaten ülkemizin de en büyük ihtiyacı olan üretimdir. Üretmeyen ülkeler, üretmeyen merkezler batmaya mahkumdur."

Çağlar Çetin'in bankacılıktan çobanlığa uzanan ilham verici hikayesi, gençlere ve tarım sektörüne ilgi duyan herkese önemli mesajlar veriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Savaşta Oluşabilecek Kıtlığa Karşı Ata Tohumlu Çözüm

Savaşta Oluşabilecek Kıtlığa Karşı Ata Tohumlu Çözüm