19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Burhaniye'nin Kurtuluşunun 102. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Burhaniye'nin Kurtuluşunun 102. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Burhaniye'nin kurtuluşunun 102. yıldönümü, Kuva-yi Milliye Anıtı’nda çelenk töreniyle başladı ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenlerle devam etti. Kutlamalar, akşam düzenlenecek Uluslararası Dans Gösterileri ve MOD10 Konseri ile son bulacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Burhaniye'nin Kurtuluşunun 102. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Burhaniye’nin kurtuluşunun 102. yıldönümü, sabah saatlerinde Kuva-yi Milliye Anıtı'nda gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törende Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Belediye Başkan Vekili Ayten Tuna, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Yusuf Kaya tarafından Kuva-yi Milliye Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden törene Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Ünal Bayhan, İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş, Belediye Başkan Yardımcıları Oktay Erbalaban ve Tamer Midilli, gaziler ve diğer ilçe protokol üyeleri katıldı. Tören, Burhaniye Belediye Başkan Vekili Ayten Tuna’nın yaptığı konuşma ile başladı. Tuna, konuşmasında “Atatürk’ün açtığı yolda ilerlemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bu mirası, kurtuluş destanı yazan atalarımızdan devraldık. Kahramanlarımızın fedakarlıkları, bu vatanı özgür kıldı.” dedi.

Kutlamalar, bisiklet geçiş töreni, şiir, halk oyunları, bando ve spor gösterileri ile devam etti. Gün boyunca sivil ve resmi araçların geçişi ile protokol selamlamaları gerçekleştirildi. Etkinlikler, akşam saatlerinde Burhaniye Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenleyeceği Uluslararası Dans Gösterileri ve MOD10 Konseri ile devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP’nin 20’nci Olağanüstü Tüzük Kurultayı Tamamlandı: Ankara Deklarasyonu Yayınlandı

CHP’nin 20’nci Olağanüstü Tüzük Kurultayı Tamamlandı: Ankara Deklarasyonu Yayınlandı