16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Cansuyu Arama ve Kurtarma Birimi Sivas’ın da Katıldığı Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirdi

Cansuyu Arama ve Kurtarma Birimi Sivas’ın da Katıldığı Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirdi

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çamlıdere Aluç Dağı Tabiat Parkı'nda geniş katılımlı bir arama kurtarma tatbikatı düzenledi. Sivas’ın da aralarında bulunduğu sekiz ilden gelen ekipler, 148 personelin katılımıyla çeşitli arama kurtarma tekniklerini uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Cansuyu Arama ve Kurtarma Birimi Sivas’ın da Katıldığı Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirdi

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Arama ve Kurtarma Birimi (CAK), Çamlıdere Aluç Dağı Tabiat Parkı'nda geniş katılımlı bir tatbikat düzenledi. Ankara, İstanbul, Adana, Konya, Sivas, Bursa, Afyonkarahisar ve Gaziantep'ten gelen ekiplerin yer aldığı tatbikat, CAK Genel Koordinatörü Zekeriya Erbeyi'nin liderliğinde gerçekleştirildi.

Tatbikata 148 arama kurtarma personeli katıldı. Koordinatör Yardımcısı Ahmet Hilmi Çuhadar yönetiminde, 12 eğitmen tarafından 6 farklı istasyonda eğitim verildi. Tatbikatta, halatla kütle çekimi, hava yastığı ile tahkimat, kırma, delme ve kesme, düğüm ve ipli sedye, iple dik çıkış ve dik iniş gibi kritik arama kurtarma teknikleri uygulandı. Ayrıca kayıp arama çalışmaları da başarıyla gerçekleştirildi.

Tatbikatı izleyen Çamlıdere Kaymakamı Mintaha Teymur, afetlere karşı hızlı ve etkili bir hazırlığın önemini vurguladı. Cansuyu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yaşar ise, Türkiye’de ilk kez bir sivil toplum kuruluşu tarafından bu denli kapsamlı bir tatbikatın gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, bu tür eğitimlerle arama kurtarma ekiplerinin bilgi, beceri ve koordinasyon yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Berat Ergün, Sivas'ta Türkiye Şampiyonu Oldu

Berat Ergün, Sivas'ta Türkiye Şampiyonu Oldu