16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Instagram Yasağına ve İktidarın Uygulamalarına Sert Tepki

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Instagram Yasağına ve İktidarın Uygulamalarına Sert Tepki

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Instagram'a erişim yasağına ve hükümetin belediyelere yönelik politikalarına sert eleştirilerde bulundu. Detaylar için haberi okuyun.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Instagram Yasağına ve İktidarın Uygulamalarına Sert Tepki

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya platformu Instagram'a erişim yasağı getirilmesine tepki gösterdi. Yücel, "Dijital çağda iletişim platformlarına yasak getirmek ancak medeni dünya ile bağlarını koparmış olan 'sansürcü ve baskıcı AKP'ye' ve onun direktiflerini sorgulamadan yerine getiren bir kısım bürokrata yakışır," dedi.

Yücel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu yazılı açıklamasında, Instagram'a erişim yasağı getirilmesinin ifade özgürlüğüne müdahale olduğunu belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin İletişim Başkanlığı kararı ve Instagram'a erişim yasağı getirilmesine ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Düşünceyi İfade ve Basın Özgürlüğü Engel Tanımaz"

"Cuma günkü rezaletten anlıyoruz ki, Türkiye artık Anayasa Mahkemesi üyelerinin bile ifade özgürlüğünün olmadığı bir ülke. Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İletişim Başkanlığı'nın, iletişim özgürlüğüne müdahale etmesine olanak tanıyan düzenlemeleri iptal ediyor. Ancak kısa bir süre sonra önce gerekçeli kararın basın duyurusuna, sonra da Anayasa Mahkemesi'nin internet sitesine erişilemiyor. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararına rağmen, sosyal medya platformu Instagram'a erişim kısıtlanıyor."

"Dezenformasyon Bahaneleriyle İletişim Kısıtlanıyor"

"Dijital çağda iletişim platformlarına yasak getirmek ancak medeni dünya ile bağlarını koparmış olan 'sansürcü ve baskıcı AKP'ye' ve onun direktiflerini sorgulamadan yerine getiren bir kısım bürokrata yakışır. 'Dezenformasyon' bahanesi ile milyonlarca insanın iletişim kurmasına, ticaret yapmasına, sosyalleşmesine ve sesini duyurmasına engel konuyor."

CHP'li Belediyelere Yönelik Politikalara Eleştiri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan prim borçlarının tahsil edileceğini açıklamasına tepki gösteren Yücel, bunun muhalefet belediyelerinin hizmet yapamaması için atılmış bir adım olduğunu ifade etti.

"Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belediyelerin borçlarını kaynağında keseceğini açıklamasından sonra bu hafta da belediyelerden SGK borçlarını tahsil edeceklerini duyurdular. SGK primleri bahane. Asıl amacınızı biliyoruz. AKP iktidarının bu Ali Cengiz oyunları bize sökmez. Bunların amacı halka hizmet değil, AKP'ye hizmet!"

"Geçim Olmazsa Seçim Olur"

Deniz Yücel, CHP'nin Giresun'da düzenlediği "Fındık Mitingi"ne ilişkin ise şunları kaydetti: "Dünyadaki fındığın yaklaşık yüzde 70'i Türkiye'de üretiliyor. Fındık alım fiyatı en az 160 lira olarak revize edilmeli, 4 milyon vatandaşımızın doğrudan ya da dolaylı olarak geçimini sağladığı bu stratejik ürüne sahip çıkılmalıdır. Hiç kimse unutmasın ki geçim olmazsa seçim olur."

Kurultay Süreci ve Anayasa Mahkemesi Kararları

Deniz Yücel, İl Başkanları, Parti Meclisi ve MYK toplantılarında kurultay sürecine ilişkin kararlar alındığını hatırlatarak, "Kurultayımız 4 Eylül günü Sivas'ta yapılacak sembolik açılışla başlayacak, 5 Eylül günü Tüzük Komisyonumuz son toplantısını yapacak. 7 ve 8 Eylül tarihlerinde program değişikliğinin ilk adımlarını atacağız."

Yücel, Anayasa Mahkemesi'nin milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkındaki kararına ilişkin olarak da, "Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Kamu kurumlarının üzerinde; AYM kararlarını uygulatmamak için siyasi baskı oluşturanların hukuk önünde hesap verecekleri günler yakındır," ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kümaş 7 GES Projesi İçin ÇED Raporu Halkın Görüşüne Açıldı

Kümaş 7 GES Projesi İçin ÇED Raporu Halkın Görüşüne Açıldı