16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem CHP'de Sivas'ta Başlayacak Tüzük Kurultayı Öncesi Hazırlıklar Devam Ediyor

CHP'de Sivas'ta Başlayacak Tüzük Kurultayı Öncesi Hazırlıklar Devam Ediyor

CHP, 4 Eylül’de Sivas’ta sembolik açılışını yapacağı tüzük kurultayı için hazırlıklarını sürdürüyor. Genel Başkan Özgür Özel, tüzük değişiklikleri ve parti içi reformlar hakkında önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP'de Sivas'ta Başlayacak Tüzük Kurultayı Öncesi Hazırlıklar Devam Ediyor

CHP, 4 Eylül'de Sivas'ta sembolik olarak başlayacak tüzük kurultayı süreci öncesinde, hazırlıklarını sürdürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tüzük değişiklikleri ve parti içi reformlar için görüşmelerine devam ediyor. Bu kapsamda, İstanbul’da CHP'nin eski genel başkanları ile buluşan Özel, son olarak CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Toplantı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mogan Tesisleri’nde gerçekleştirildi ve Özel’e Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.

PM Toplanıyor ve Tüzük Değişiklikleri Tartışılacak

Yeni haftanın ilk gününde CHP’de iki önemli toplantı yapılacak. İlk olarak parti meclisi (PM) toplanacak ve PM üyeleri, milletvekillerine sunulan tüzük taslağını değerlendirecek. Ardından tüzük komisyonu üçüncü toplantısını gerçekleştirecek. Taslakta, mevcut başkanın aday gösterilemeyeceği ancak kendi talep ederse aday olabileceği belirtiliyor. Parti üyelerinin seçme-seçilme hakkını kullanabilmeleri için en az bir yıl üye olma şartı aranacak.

Güvenoyu ve Yeni Protokoller

Yeni tüzüğe göre, genel başkan yardımcıları ve genel sekreter seçimi için güvenoyu şartı getirilecek. Genel başkan vekilliği için ise protokol şartı uygulanacak. Ayrıca, meclis grup başkanı ve başkanvekilleri Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) yer alacak. Genel başkan, tek başına parti etik kurulu üyelerini belirleyemeyecek ve partiyi bağlayıcı demeçler verme yetkisini MYK içinden görevlendirdiği kişilere devredebilecek.

Resmi Açılış 6 Eylül'de Ankara'da

Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümünde, 4 Eylül'de Sivas'ta tüzük kurultayının sembolik açılışı yapılacak. Resmi açılış ise 6 Eylül’de Ankara’da ATO Congressium salonunda gerçekleşecek. 7-8 Eylül tarihlerinde parti programı değişikliğinin altyapısının hazırlanacağı çalıştaylar yapılacak ve kurultay, 9 Eylül’de sona erecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başakşehir, Sivas Maçı Öncesi Antalyaspor'u Farklı Geçti: 5-2'lik Geri Dönüş

Başakşehir, Sivas Maçı Öncesi Antalyaspor'u Farklı Geçti: 5-2'lik Geri Dönüş