16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Destici: "Yeni Nesil Tarım ve Hayvancılığa İlgi Göstermiyor, Çiftçilerin İşçi İhtiyacı Artıyor"

Destici: "Yeni Nesil Tarım ve Hayvancılığa İlgi Göstermiyor, Çiftçilerin İşçi İhtiyacı Artıyor"

Sivas'ın Yıldız Beldesi Belediye Başkanı Ali Aydemir ve belediye meclis üyeleri, Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti. Aydemir, kararlarının ardından beldeye bağımsız olarak hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Destici: "Yeni Nesil Tarım ve Hayvancılığa İlgi Göstermiyor, Çiftçilerin İşçi İhtiyacı Artıyor"

Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 9. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda konuşan Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, yeni neslin tarım ve hayvancılığa olan ilgisinin azaldığını ve bu nedenle arazi ve hayvan sahiplerinin yabancı işçi aramak zorunda kaldığını belirtti. Destici, sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, "İşçi ihtiyacımız varsa, Almanya'nın 1950-1960'larda bizden aldığı şartlarla işçi alabiliriz" dedi.

Destici, kendisinin de çiftçilikle uğraşan bir köylü çocuğu olduğunu vurgulayarak, Almanya'nın işçi ihtiyacını Türkiye'den karşıladığı dönemleri hatırlattı ve Türkiye'nin de kendi işçi ihtiyacını başka ülkelerden karşılaması gerektiğini söyledi.

Üretim Yapmak Zorundayız

Destici, üretimin önemine değinerek, "Eğer üretimi kendiniz yapmıyorsanız, paranız olsa bile dışarıdan temin edemezsiniz" dedi ve savunma sanayisinde yaşanan tecrübeleri örnek gösterdi. Pandemi döneminde aşı ve ilaç bulmanın zorluklarına da dikkat çekerek, gıda üretiminin önemini vurguladı.

Son dönemde tarım ve hayvancılığa verilen desteklerin arttığını belirten Destici, bu desteklerin daha da artırılması gerektiğini söyledi. Çiftçilerin kullandığı mazottan özel tüketim vergisinin kaldırılmasını ve tarıma yapılan desteklerin artırılmasını önerdi.

Türkiye'de Emek İşçisi Problemi Var

Çoban ve tarım işçisi ihtiyacının giderek arttığını belirten Destici, "Karadeniz'de fındık toplayanlar, pancar sökenler, soğan sökenler işçi ücretlerinin yüksekliğinden şikayetçi" dedi. Çiftçilerin eskiden kendi işlerini yapabildiklerini, ancak günümüzde işçi maliyetlerinin yüksek olduğunu vurguladı. Destici, sığınmacılar ve mültecilerle ilgili konularda insani ve hukuki çerçevelerde çözümler bulunması gerektiğini, hükümetin bu konuda çalışmalar yaptığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suşehri'nde Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

Suşehri'nde Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı