16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Karayolları Genel Müdürlüğü’nde FETÖ İddiaları Gündemde: CHP'li Ulaş Karasu’dan TBMM’ye Önerge

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde FETÖ İddiaları Gündemde: CHP'li Ulaş Karasu’dan TBMM’ye Önerge

CHP’li Ulaş Karasu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde FETÖ bağlantılı olduğu iddia edilen bir kişinin Daire Başkanı olarak atanmasını TBMM gündemine taşıdı. Ancak önergesi, TBMM Başkanı tarafından iade edildi. Karasu, konunun aydınlatılması gerektiğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Karayolları Genel Müdürlüğü’nde FETÖ İddiaları Gündemde: CHP'li Ulaş Karasu’dan TBMM’ye Önerge

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir kişinin Karayolları Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak atanmasını TBMM’nin gündemine taşıdı. Ancak, Karasu’nun önergesi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından “kişisel görüş” gerekçesiyle iade edildi.

CHP'li Karasu, önergesinde, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından FETÖ’nün kamu kurumlarındaki yapılanmalarının açığa çıkarılmasının tarihsel bir görev olduğunu vurguladı. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü’nde görevli bazı kişilerin FETÖ yapılanması içinde olduklarına dair iddiaların soruşturulmasını talep eden Karasu, bu kişilerin güvenlik soruşturmalarının yapılıp yapılmadığını sordu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Karasu’nun FETÖ’nün AKP iktidarı tarafından desteklendiği yönündeki ifadelerini “kişisel görüş” olarak değerlendirdi ve önergeyi iade etti. Karasu ise bu duruma tepki göstererek, sorularının halk adına sorulduğunu ve konunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Artova'da Baba-Oğul Davul-Zurna İkilisi, 15 Yıldır Düğünlerin Vazgeçilmezi

Artova'da Baba-Oğul Davul-Zurna İkilisi, 15 Yıldır Düğünlerin Vazgeçilmezi