18 Ekim 2024
weather
15°
ANASAYFA Gündem Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kayıtlarını Tamamladı

Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kayıtlarını Tamamladı

Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtlarını adrese dayalı olarak tamamladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kayıtlarını Tamamladı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtlarını tamamladı. Bu kayıtlar, herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın, adrese dayalı olarak e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirildi.

Kayıt Süreci ve Detayları

Kayıt işlemleri, MERNİS adres bilgileri esas alınarak otomatik olarak yapıldı. Veliler, çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini e-Devlet kapısı üzerinden "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama" (e-Kayıt) hizmet başlığından öğrenebilecekler.

Öğrenci Şube ve Sınıf Öğretmeni Belirleme

İlkokul 1. sınıflarda şube ve sınıf öğretmeninin belirlenmesi ile 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin şubelerinin belirlenmesi, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne bağlı olarak ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek.

Eğitim Öğretim Yılı Başlangıcı

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Bu tarihe kadar tüm hazırlıkların tamamlanması ve öğrenci yerleştirmelerinin netleşmesi hedefleniyor.


GazeteSivas.com Okuyucusuna Not:

Bu haber, Millî Eğitim Bakanlığı'nın 2024-2025 eğitim öğretim yılı için okul kayıtlarının adrese dayalı olarak tamamlandığını duyurmaktadır. Kayıtlarla ilgili detaylı bilgiye e-Devlet sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor'dan Alex Pritchard'a Hoş Geldin: Futbol 🔟'larla daha güzel! ✈⏳

Sivasspor'dan Alex Pritchard'a Hoş Geldin: Futbol 🔟'larla daha güzel! ✈⏳