16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Nüfus Müdürlükleri, LGS için Özel Olarak Açık Tutulacak

Nüfus Müdürlükleri, LGS için Özel Olarak Açık Tutulacak

LGS'ye girecek öğrenciler için gerekli belgeleri alabilmeleri için nüfus müdürlükleri 2 Haziran'da açık olacak. Bu sayede öğrenciler sınav öncesinde gereken işlemleri hızlıca halledebilecekler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nüfus Müdürlükleri, LGS için Özel Olarak Açık Tutulacak

LGS Sınavı İçin Nüfus Müdürlükleri 2 Haziran'da Açık Olacak

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına başvuran öğrenciler için önemli bir duyuru yaptı. Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşıma göre, sınavın yapılacağı il ve ilçelerde bulunan nüfus müdürlükleri, 2 Haziran Pazartesi günü 07.00-10.00 saatleri arasında açık olacak.

LGS Sınavı Detayları

LGS sınavı, 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okulda 62 bin 663 salonda gerçekleştirilecek. Yurt dışında ise 11 sınav merkezi ve 11 okulda toplam 35 salonda sınav yapılacak.

Sınav İçeriği ve Süresi Aynı Kalacak

Geçen yıl yaşanan deprem nedeniyle sadece birinci dönem konularının sorulduğu sınavda, bu yıl tüm konuların kapsamında olacak. Sınavda içerik, süre ve soru dağılımında herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Sınav Oturumları ve Süreleri

Sınavın birinci oturumu 09.30'da başlayacak ve 75 dakika sürecek. İkinci oturum ise 11.30'da başlayacak ve 80 dakika sürecek. Toplamda 90 soru sorulacak olan sınav, aynı gün içerisinde tamamlanacak.

Öğrencilere Destek İçin Örnek Sorular Yayınlandı

Öğrencilerin sınava daha iyi hazırlanmaları için örnek sorular ve çözüm videoları yayınlandı. Öğrenciler, bu örnek sorulara Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden erişebilirler.

Sınav Sonuçları ve Tercih Kılavuzu

LGS sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak. Öğrenciler, sınav giriş belgeleri ve kimlik belgeleri ile sınava katılacaklar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kira Artışları Yeniden Düzenleniyor: Yeni Dönemde Kira Zamları Nasıl Olacak?

Kira Artışları Yeniden Düzenleniyor: Yeni Dönemde Kira Zamları Nasıl Olacak?