16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem ODTÜ Mezuniyet Töreninde Okul Birincisi Ali Yıldız'dan Sert Eleştiriler: "Bilim, Öğrencileri Korkutmak Değildir"

ODTÜ Mezuniyet Töreninde Okul Birincisi Ali Yıldız'dan Sert Eleştiriler: "Bilim, Öğrencileri Korkutmak Değildir"

ODTÜ’de mezuniyet töreninde okul birincisi Ali Yıldız’ın yaptığı konuşma, öğrenci karşıtı politikalara yönelik eleştirileriyle dikkat çekti. Yıldız, bilim adına yapılan yanlış uygulamaları sıralarken, her cümlesi büyük alkış aldı. Törende açılan yaratıcı pankartlar da törene damga vurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
ODTÜ Mezuniyet Töreninde Okul Birincisi Ali Yıldız'dan Sert Eleştiriler: "Bilim, Öğrencileri Korkutmak Değildir"

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) düzenlenen mezuniyet töreninde, okul birincisi Ali Yıldız’ın konuşması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Eski rektör Verşan Kök ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan yeni rektör Ahmet Yozgatlıgil'in öğrenci karşıtı adımlarını eleştiren Yıldız, Onur Yürüyüşü'ne polisin müdahalesi, Bahar Şenliği’nin ODTÜ Devrim Stadyumu’nda yapılmasının yasaklanması ve Kavaklık’taki ağaç kesimini sert bir dille eleştirdi.

Ali Yıldız konuşmasında, “Bilim, Kavaklık’ta yüzlerce ağacı kesmek, fikrinin uyuşmadığı öğretim görevlilerini görevden almak, barışçıl gösteri hakkını kullanan öğrencilere polis göndermek ve öğrencileri soruşturmalarla korkutmak değildir” ifadelerini kullandı. Yıldız’ın bu sözleri törene katılanlar tarafından yoğun alkış aldı.

ODTÜ mezuniyet törenine, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaratıcı pankartlar damga vurdu. Rektörlük tartışmalarından güncel olaylara kadar birçok konuda pankartlar açan öğrenciler, dikkatleri üzerine çekti. Törene katılan Türkçü öğrenciler de kendi pankartlarıyla yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kerem Aktürkoğlu’ndan Minik Taraftar Rüzgar’a Duygusal Mesaj: "Galatasaray’dan Vazgeçme"

Kerem Aktürkoğlu’ndan Minik Taraftar Rüzgar’a Duygusal Mesaj: "Galatasaray’dan Vazgeçme"