18 Ekim 2024
weather
15°
ANASAYFA Gündem Ölümcül Yolları Güvenli Hale Getirmek İçin Çağrıda Bulunuluyor

Ölümcül Yolları Güvenli Hale Getirmek İçin Çağrıda Bulunuluyor

Kahramanmaraş'ta son zamanlarda artan trafik kazaları ölümlere ve yaralanmalara neden oluyor. Şehirdeki yol güvenliği önlemlerinin yeniden değerlendirilmesi gerekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ölümcül Yolları Güvenli Hale Getirmek İçin Çağrıda Bulunuluyor

Kahramanmaraş'ta Trafik Kazaları Nedeniyle Vatandaşlar Önlem İstiyor

Karayolunda Artan Trafik Kazaları

Kahramanmaraş'ta Doğu Çevre Yolu'nda 6 Şubat depremleri sonrasında trafik ve yaya yoğunluğunun artmasıyla birlikte, hemen hemen her gün trafik kazaları meydana gelmektedir.

Vatandaşların Talepleri

Bölgede birçok iş yerinin bulunması nedeniyle vatandaş yoğunluğunun arttığı belirtilmekte ve araçların hızlı seyretmesinin kazalara sebep olduğu vurgulanmaktadır. Son bir yıl içerisinde bölgede 20'den fazla ölümlü trafik kazası ve yüzlerce yaralamalı kaza yaşandığı öğrenilmiştir.

Üst Geçit Talebi

Karayolunu kullanan vatandaşlar, şehirlerarası bir güzergah olan bu yol üzerinde üst geçit gibi önlemlerin alınmasını talep etmektedir. Hastane ve banka personellerinin de protesto ettiği bölgede, yoğunluk nedeniyle yaya geçidi ihtiyacı artmaktadır.

Sağlık Çalışanlarının Tepkisi

Uz. Dr. Zekeriya Büyükdereli, bölgenin Gaziantep'e bağlayan önemli bir yol olduğunu belirterek, hastane ve bankaların varlığının trafik yoğunluğunu artırdığını ifade etmiştir. Deprem sonrası yaşanan artan yaya trafiği nedeniyle ciddi kazaların meydana geldiğini dile getirmiştir.

Önlemlerin Alınması İsteniyor

Büyükdereli, bölgede son 8 günde 1 ölümlü ve 3 kaza daha yaşandığını belirterek, üst geçit, alt geçit ya da sinyalizasyon gibi çeşitli önlemlerin alınmasını talep etmiştir. Vatandaşların güvenli bir şekilde yol kullanmalarını sağlamak amacıyla acil çözümler beklediklerini vurgulamıştır.

Yaya Güvenliğine Dikkat Çekiliyor

Eczacı Ayşe Dedeoğlu Yazıcıoğlu ise karşıda bulunan kamu kuruluşları, okul ve emniyet müdürlüğü ile bankaların varlığına dikkat çekerek, yayaların güvence altına alınması gerektiğini belirtmiştir. Yolu kullanan herkesin potansiyel bir kazaya maruz kaldığını ifade eden Yazıcıoğlu, acil çözüm taleplerini dile getirmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul, Türkiye'nin yeni finans merkezi olmaya hazırlanıyor

İstanbul, Türkiye'nin yeni finans merkezi olmaya hazırlanıyor