16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Özgür Özel: "Cumhuriyet'in Nasıl Kurulduğunun Farkındayız"

Özgür Özel: "Cumhuriyet'in Nasıl Kurulduğunun Farkındayız"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dumlupınar'daki halk buluşmasında, Cumhuriyet'in kuruluş sürecine ve bağımsızlık mücadelesine vurgu yaparak birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Özgür Özel: "Cumhuriyet'in Nasıl Kurulduğunun Farkındayız"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde düzenlenen halkla buluşma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in kuruluş sürecinin ve bağımsızlık mücadelesinin önemine vurgu yaptı. Özel, yerel seçimlerde bölgedeki belediye başkanlıklarını Zekeriya Yılmaz, Eyüp Kahveci, Burcu Köksal ve Özkan Yalım'a emanet ettikleri için bölge halkına teşekkür etti.

Özgür Özel, Ağustos ayının zaferlerle dolu olduğunu belirterek, "Malazgirt'ten Mohaç'a, Çaldıran'dan 30 Ağustos'a kadar birçok zafer, bu ayı zaferler ayı yapıyor. Anadolu'nun işgal altında olduğu en zor günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, vatanı bir bütün olarak savunmanın önemini vurguladılar ve büyük zaferlerle bağımsızlık mücadelesini taçlandırdılar" dedi.

Özel, Atatürk'ün Samsun'dan Sivas'a, Erzurum'a ve Ankara'ya uzanan yolculuğunu hatırlatarak, "Bu süreçte vatanı savunmak ve bağımsızlık uğruna her türlü zorluğu göze alarak, birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu gösterdiler" ifadelerini kullandı.

Özel, ayrıca Büyük Taarruz'un ve sonrasında kazanılan zaferin önemine dikkat çekerek, "Cumhuriyet'in nasıl kurulduğunun, nasıl bu savaşın kazanıldığının ve ne bedeller ödendiğinin hepimiz farkındayız. Bugün, tıpkı o gün olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde olmalıyız" dedi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Sivas İl Başkanı Doğan: "Bağımsızlık Mücadelesinden Geri Adım Atmayacağız"

CHP Sivas İl Başkanı Doğan: "Bağımsızlık Mücadelesinden Geri Adım Atmayacağız"