16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Sivas Milletvekili Abdullah Güler'den TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa Mahkemesi Kararına Eleştiri

Sivas Milletvekili Abdullah Güler'den TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa Mahkemesi Kararına Eleştiri

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararı üzerine yapılan görüşmelerde, AKP Grup Başkanvekili ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, Anayasa Mahkemesi'nin kararını eleştirerek, "Ne tespitinden bahsediyorsun? AYM süper temyiz merciidir," dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas Milletvekili Abdullah Güler'den TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa Mahkemesi Kararına Eleştiri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay kararı ile ilgili genel görüşme önergesinin ön görüşmeleri için toplandı. Görüşmeler sırasında, AKP Grup Başkanvekili ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, Anayasa Mahkemesi'nin kararını eleştiren bir konuşma yaptı.

Güler, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesinin 'yok hükmünde' olduğunun tespiti talebi hakkında verdiği kararı değerlendirdi. Güler, "Anayasa Mahkemesi, talebi değerlendirdiğini, ancak milletvekilliğinin düşmesinin 'yok hükmünde' olduğunun tespitine ve Anayasa'nın 85'nci maddesi uyarınca iptaline karar verilmesi talebi hakkında karar verilmesine yer olmadığına hükmetmiştir. Nerede tespit? AYM, 'Senin talebini değerlendirmiyorum, geçmişte verdiğim kararları tekrar ediyorum' diyor. Ne tespitinden bahsediyorsun?" ifadelerini kullandı.

Güler ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin yüksek yargı organı olmadığını, süper temyiz mercii olarak nitelendirilmesi gerektiğini belirtti. Meclis'teki konuşmalar sırasında tartışmalar yaşandı, ancak Güler'in eleştirileri dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Yıldızlar Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Sivas'ta Yıldızlar Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası Tüm Hızıyla Devam Ediyor