16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Sivas ve Çevresinde Terörle Mücadelede Başarı Sağlayan Tümgeneral Nuh Köroğlu Görevsiz Bırakıldı

Sivas ve Çevresinde Terörle Mücadelede Başarı Sağlayan Tümgeneral Nuh Köroğlu Görevsiz Bırakıldı

Sivas ve çevresinde terörle mücadelede büyük başarılara imza atan Tümgeneral Nuh Köroğlu, görev süresinin dolmasına bir yıl kala görevden alındı. Bölgeye huzur ve güven getiren bu operasyonlar, Sivas'ın da aralarında bulunduğu bölgelerde teröristlerin sızmalarını engelledi ve turizmde önemli bir canlanma sağladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas ve Çevresinde Terörle Mücadelede Başarı Sağlayan Tümgeneral Nuh Köroğlu Görevsiz Bırakıldı

Tunceli İl Jandarma Komutanlığına 23 Ağustos 2023’te atanan Tümgeneral Nuh Köroğlu, göreve geldiği günden bu yana terör örgütü PKK’ya karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirdi. Yaz-kış demeden sahada aktif olarak operasyonları yöneten Köroğlu, Sivas, Erzincan ve Tunceli kırsallarında teröristlerin Karadeniz bölgesine sızmalarını önledi. Yapılan operasyonlarda, PKK'nın kritik isimleri etkisiz hale getirildi ve Tunceli kırsalında Temmuz ayı itibariyle tek bir teröristin dahi kalmadığı belirlendi. Bu başarılar, bölgenin huzur ve güven ortamına kavuşmasını sağladı ve Tunceli ile çevresi yeniden turizmin gözde yerlerinden biri haline geldi.

Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile Tümgeneral Köroğlu, görev süresinin dolmasına bir yıl kala görevden alındı ve Jandarma Genel Komutanlığı emrine atandı. Bu atama, bölgedeki başarılı operasyonların ardından kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Kaybolan Telefon ve Kartlar Bir Yıl Sonra Sahibini Buldu

Sivas'ta Kaybolan Telefon ve Kartlar Bir Yıl Sonra Sahibini Buldu