19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Sivaslı Muhtar, Bozkırı Lavanta Bahçesine Dönüştürdü ve Ücretsiz Ziyarete Açtı

Sivaslı Muhtar, Bozkırı Lavanta Bahçesine Dönüştürdü ve Ücretsiz Ziyarete Açtı

Sivas'ta muhtar Numan Kaya, Isparta'dan ilham alarak köyünde lavanta bahçesi oluşturdu ve bu güzelliği ücretsiz ziyarete açtı. Ziyaretçiler, mor tarlada fotoğraf çektirmenin keyfini çıkarıyor. Detaylar için haberi okuyun.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivaslı Muhtar, Bozkırı Lavanta Bahçesine Dönüştürdü ve Ücretsiz Ziyarete Açtı

SİVAS - Sivas'ta Dört Eylül Mahallesi muhtarı Numan Kaya, tatile gittiği Isparta'daki lavanta bahçelerinden etkilenerek doğup büyüdüğü köyde bir lavanta bahçesi oluşturdu. Kaya, diktiği lavantalardan elde ettiği yağı kullanırken, bahçesini vatandaşların ücretsiz ziyaretine açarak farklı bir adım attı.

Muhtar Numan Kaya, 4 yıl önce tatil için gittiği Isparta'da lavanta bahçelerinden çok etkilendi ve bu güzelliği köyüne taşımaya karar verdi. Köydeki tarlasına lavanta ekmeye başlayan Kaya, dört yıl boyunca lavantalarına özenle baktı ve sonunda mor tarlasıyla halkın beğenisini kazandı.

Lavanta Bahçesi, Fotoğraf Severlerin Uğrak Noktası Oldu

Kaya, kullanılmayan eşyaları boyayarak bahçede dekor olarak kullandı ve lavanta bahçesini adeta bir fotoğraf platosuna dönüştürdü. Son zamanlarda vatandaşların uğrak noktası haline gelen bahçe, özellikle gelin-damat, nişanlı çiftler ve sünnet çocukları için popüler bir fotoğraf mekanı oldu. Bahçede Sivas şivesine ait kelimeler de dikkat çekiyor.

Numan Kaya, "Tatil esnasında Isparta'da gördüm. Sivas'ta da olabileceğini düşünerek ekmeye karar verdim. Yaklaşık 4 yıl önce başladım, bu sene tam verimli çağında. Lavantanın çok faydası var, biz de bunu yağlık yapıyoruz. Vatandaşlardan da talep gelince bahçemizi ziyarete açtık. Hasada bu hafta başlayacağız, sıra sıra hasat edeceğiz. Gelinler, nişanlı çiftler, sünnet çocuklarını bahçemize bekliyoruz. Girişte herhangi bir ücret almıyoruz," ifadelerini kullandı.

Alternatif Ürünlere Önem Verilmeli

Kaya, bahçesinde dikkat çeken tabelalar hakkında da bilgi verdi: "Yöresel olması amacıyla 'Sivas'a gel gardaş, nereye gardaş, nörüyon, şoyanda, öte yanda' gibi kelimeler yazdık. Eski kelimeleri de unutmayalım istedik. Bahçemiz gün batımında çok güzel tonlara bürünüyor. Burası normalde buğday tarlasıydı, her sene ekip biçerdim. Buradan herhangi bir gelir elde edemiyordum. Aradan 4 yıl geçti, beklemenin ve azmin sonunda güzel bir yere geldik. Memleketimizde her şey yetişiyor ama çeşitliliğe önem vermemiz gerekiyor. Sadece buğday arpa değil alternatif ürünlere de yer vermemiz gerekiyor," dedi.

Her Köyümüze Örnek Olmalı

Sivas kent merkezinde yaşayan ve ailesiyle fotoğraf çektirmek için lavanta bahçesini ziyaret eden Muhammet Toy, "Burayı duyduk ve geldik, çok güzel buldum. Böyle bir şeyin köyde olmasını çok takdir ettim. Umarım diğer köylerimiz de böyle şeyler yapar. Bizim de evimizin önünde arazi var, biz neden yapmamışız dedim. Gerçekten çok güzel olmuş, çok beğendim. Harika bir görüntüsü var. Vatandaşların buraya gelmelerini tavsiye ederim, eminim ki daha da güzel hale gelecektir burası," şeklinde konuştu.

Sivas'ın bu mor tarlası, hem doğa severlerin hem de fotoğraf tutkunlarının yeni gözdesi oldu. Numan Kaya'nın azmi ve çalışkanlığı, Sivas'ın tarım potansiyelini ve doğal güzelliklerini gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Instagram Yasağına ve İktidarın Uygulamalarına Sert Tepki

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Instagram Yasağına ve İktidarın Uygulamalarına Sert Tepki