16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Sivas’ta Asayişte Yüksek Başarı: 8 Bin 943 Olayın 8 Bin 523’ü Aydınlatıldı

Sivas’ta Asayişte Yüksek Başarı: 8 Bin 943 Olayın 8 Bin 523’ü Aydınlatıldı

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kentte gerçekleşen 8 bin 943 asayiş olayının 8 bin 523'ünün aydınlatıldığını açıkladı. Uyuşturucu ile mücadelede başarılı sonuçlar elde edilirken, 31 olayda 84 kaçak mülteci yakalandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas’ta Asayişte Yüksek Başarı: 8 Bin 943 Olayın 8 Bin 523’ü Aydınlatıldı

Sivas Valiliği tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında, kentteki asayiş ve güvenlik durumu masaya yatırıldı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay ve İl Jandarma Komutan Yardımcısı Orhan Yurdakul katıldı. Vali Şimşek, 2024 yılının ilk 7 ayında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, şehirdeki asayiş suçlarının %95'inin aydınlatıldığını belirtti.

Vali Şimşek, şehrin güvenliği ve huzuru için yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Asayiş suçlarında toplamda 8 bin 943 olay gerçekleşti. Bunların 8 bin 523'ü başarıyla aydınlatıldı. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda da 761 olaydan 573'ü çözüme kavuştu. Kişilere karşı işlenen suçlarda ise 3 bin 264 olaydan 3 bin 216'sı aydınlatıldı," dedi.

Uyuşturucu ile mücadelede kararlılık vurgusu yapan Vali Şimşek, jandarma ve emniyet birimlerinin yürüttüğü operasyonlar sayesinde 5 bin 391 gram uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı. Temmuz ayında gerçekleştirilen operasyonlarda 6 kişinin tutuklandığını belirten Vali Şimşek, güvenlik güçlerinin suça karışan ve aranan toplam 3 bin 695 kişiyi yakalayarak adalete teslim ettiğini kaydetti.

Vali Şimşek, ayrıca anız yangınlarına dikkat çekerek, "İlimizde yaşanan anız ve orman yangınları hepimizin içini yakmıştır. Toprağımıza ve ekosistemimize büyük zarar veren bu yangınlara karşı daha hassas olmalıyız," ifadelerini kullandı.

Bu bilgilendirme toplantısıyla birlikte, Sivas’ta huzur ve güvenin sağlanması adına yürütülen çalışmaların başarıyla sürdüğü bir kez daha gözler önüne serildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Video Oyunlarından Sinemaya ve Televizyona Uyarlanan En İyi Yapımlar

Video Oyunlarından Sinemaya ve Televizyona Uyarlanan En İyi Yapımlar