16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Sivas'ta Kadın İstihdamına Büyük Destek: Bakan Vedat Işıkhan'dan Önemli Açıklamalar

Sivas'ta Kadın İstihdamına Büyük Destek: Bakan Vedat Işıkhan'dan Önemli Açıklamalar

Sivas'ta düzenlenen programda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadın istihdamına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kadınların Türkiye Yüzyılı'nda öncü rol oynayacağını vurgulayan Bakan Işıkhan, yapılan projelerle kadın istihdamında büyük adımlar atıldığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Kadın İstihdamına Büyük Destek: Bakan Vedat Işıkhan'dan Önemli Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı'nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Tanıtım Programı ve partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Sivas'a geldi. Bakan Işıkhan, ilk olarak Sivas Valiliği'ni ziyaret edip Vali Yılmaz Şimşek ve il protokolüyle bir araya geldi.

Bakan Işıkhan, ardından Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı'nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Tanıtım Programı'na katıldı. Programa ayrıca AK Parti Grup Başkanı Sivas Milletvekili Abdullah Güler, AK Parti Sivas milletvekilleri Rukiye Toy ve Hakan Aksu ile Vali Yılmaz Şimşek ve diğer protokol üyeleri katıldı.

"Kadınların Gücüne ve Desteğine İhtiyacımız Var"

Bakan Işıkhan, programda yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak istihdamın öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldığını belirtti. "Kalkınma sürecini başarıyla tamamlamış, her bakımdan güçlü ve tam bağımsız bir Türkiye için bu konuya hassasiyetle eğilmemiz gerekiyor" dedi. Kadın ve genç istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Işıkhan, "Kadın istihdamı, sosyal, ekonomik ve hukuki özgürlüklere kavuşma noktasında büyük mücadeleler vermiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da en çok önemsediği konuların başında geliyor" diye ekledi.

Kadın İstihdamında Önemli Adımlar

Bakan Işıkhan, İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi hakkında bilgi vererek, bu proje ile bugüne kadar 408 bin 139 kadının işe yerleştirilmesini sağladıklarını belirtti. "Kadınların geleceğine yapılan yatırımın milletimizin geleceğine yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz" dedi.

"Daha Yüksek Hedeflerimiz Var"

İstihdam verilerinde yakaladıkları başarıya dikkat çeken Bakan Işıkhan, kadınlarda işsizlik oranının yüzde 11 ile son 10 yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirtti. "Gelecek yıllarda daha yüksek hedeflerimiz var. Kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kadınların Ekonomide Aktif Rolü

Bakan Işıkhan, kadınların Türkiye Yüzyılı'nda ülkenin kalkınmasında öncü rol üstleneceğini ifade ederek, "Sivas, 'Milli Mücadele'nin şehridir ve biz bu mücadeleyi kadınlarla birlikte verdik. Türkiye Yüzyılı mücadelesini de yine kadınların katkısıyla vereceğiz" şeklinde konuştu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ı Geçerken Korkunç Kaza: 9 Ölü, 27 Yaralı

Sivas'ı Geçerken Korkunç Kaza: 9 Ölü, 27 Yaralı