19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Sivas'ta Kaybolan Telefon ve Kartlar Bir Yıl Sonra Sahibini Buldu

Sivas'ta Kaybolan Telefon ve Kartlar Bir Yıl Sonra Sahibini Buldu

Sivas'ta yaklaşık bir yıl önce kaybolan telefon, kimlik ve banka kartı, bir yıl sonra tesadüfen bulundu ve sahibine teslim edildi. Mahallede yaşayan bir babaanne ve torunun çalılıklar arasında bulduğu eşyalar, mahalle muhtarına teslim edilerek, askerde olan Caner Düzardıç'ın annesine ulaştırıldı. Ailesi, eşyaların bulunmasından dolayı büyük mutluluk yaşarken, dürüst davranan vatandaşlara teşekkür etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Kaybolan Telefon ve Kartlar Bir Yıl Sonra Sahibini Buldu

Sivas'ta Tuzlugöl Mahallesi'nde yaşayan Caner Düzardıç, yaklaşık bir yıl önce annesinin biriktirdiği parayla aldığı cep telefonunu ve yanında taşıdığı kimlik ile banka kartlarını kaybetmişti. Bu olay, Düzardıç ailesi için büyük bir üzüntü kaynağı olmuştu. Ancak beklenmedik bir şekilde, bir yıl sonra kaybolan eşyalar tesadüfen bulundu ve sahibine teslim edildi.

Olay, geçtiğimiz günlerde bir babaanne ve torunun evlerine giderken çalılıklar arasında bir şey fark etmesiyle başladı. Torun Hayrunisa Abuhan, otların arasında gördüğü telefonu ve yanında bulunan kimlik ile banka kartlarını çıkardı. Eşyaları temizledikten sonra durumu babasına bildiren Hayrunisa, babasının da yardımıyla mahalle muhtarı İsmet Yıldırım'a ulaşarak eşyaları teslim etti.

Muhtar Yıldırım, yaptığı araştırmalar sonucunda telefonun sahibinin askerde olan Caner Düzardıç olduğunu öğrendi ve durumu aileye bildirdi. Eşyalar, Caner Düzardıç'ın annesine teslim edildi.

Oğlunun kaybettiği eşyaların bulunmasına artık umutlarının kalmadığını belirten anne Ayşe Düzardıç, eşyaların bulunmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. "Helal mal ne olursa olsun sahibini buluyor" diyen Düzardıç, eşyaları bulan ve yetkililere teslim eden aileye teşekkür etti.

Bulduğu eşyaları hemen yetkililere teslim eden 9 yaşındaki Hayrunisa Abuhan ise, "Başkalarına ait şeyleri izinsiz almamalıyız. Bir şey bulduğumuzda yetkililere vermek zorundayız" diyerek, bu konuda örnek bir davranış sergiledi.

Mahalle muhtarı İsmet Yıldırım, bu örnek davranışın herkese ders olması gerektiğini belirterek, "Mahallemizde güzel bir örnek davranış sergilendi. Hayrunnisa kardeşimiz, bulduğu telefon, kimlik ve banka kartını hemen muhtarlığımıza ulaştırdı. Aileye teslim ettik. Telefon ve kartlar bir yıldır burada durmuş, kimse fark etmemiş. Aile bulunduğu için çok mutlu oldu" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakırlı Milli Karateci Sena Kızılaslan Sivas'ta 8. Kez Türkiye Şampiyonu Oldu

Diyarbakırlı Milli Karateci Sena Kızılaslan Sivas'ta 8. Kez Türkiye Şampiyonu Oldu