16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Sivas'ta Meslek Liseleri Yüzde 96 Doluluk Oranına Ulaştı

Sivas'ta Meslek Liseleri Yüzde 96 Doluluk Oranına Ulaştı

Sivas'ta meslek liseleri yüzde 96 doluluk oranına ulaştı. Öğrencilerin mesleki eğitime yönelimi arttı. Millî Eğitim Bakanlığının politikaları doğrultusunda yürütülen çalışmalar meyvelerini veriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Meslek Liseleri Yüzde 96 Doluluk Oranına Ulaştı

Sivas'ta LGS birinci tercih yerleştirme sonuçlarına göre meslek liselerine olan ilgi büyük ölçüde arttı. Geçen yıl yüzde 73 olan meslek liselerinin kontenjan doluluk oranı, bu yıl yüzde 96'ya ulaştı. Bu artış, Millî Eğitim Bakanlığının mesleki eğitim alanında yürüttüğü çalışmaların bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

Mesleki Eğitime İlgi Arttı Sivas’ta meslek liselerinin üretim kapasitelerinin artması, döner sermaye gelirlerinin yükselmesi ve sektörel işbirlikleri sayesinde mezun öğrencilere iş imkânı sağlanması, öğrencilerin mesleki eğitime yönelmelerinde önemli bir etken oldu.

İl Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, il merkezindeki mesleki ve teknik Anadolu liselerinin müdürleri ile yaptığı değerlendirme toplantısında, öğrencilerin mesleki eğitime olan yönelimlerinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Yener, "Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın mesleki eğitime yönelmeleri bizleri mutlu ediyor. Meslek liselerimizin tercih edilirliğinin artmasında sizlerin payı ve katkısı çok büyük. Emekleriniz ve gayretleriniz için teşekkür ediyorum." dedi.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlıkları Yener, yeni eğitim-öğretim yılına yönelik hazırlıkların da değerlendirildiği toplantıda, okul müdürlerinin görüş, öneri ve taleplerini dinledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Ethembey Parkı'nda fiskiyelerin azizliği

Sivas Ethembey Parkı'nda fiskiyelerin azizliği