16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem SİVAS’TA SOSYAL MEDYADA YAPILAN PAYLAŞIMLAR NEDENİYLE GÖZALTINA ALINAN GENÇ KADIN TUTUKLANDI

SİVAS’TA SOSYAL MEDYADA YAPILAN PAYLAŞIMLAR NEDENİYLE GÖZALTINA ALINAN GENÇ KADIN TUTUKLANDI

Sivas'ta sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken 22 yaşındaki Samira Beyza Gürkan, halkın dini değerlerine yönelik sert eleştiriler ve uyuşturucu madde kullanımını özendiren içerikler nedeniyle gözaltına alındı. Gürkan, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
SİVAS’TA SOSYAL MEDYADA YAPILAN PAYLAŞIMLAR NEDENİYLE GÖZALTINA ALINAN GENÇ KADIN TUTUKLANDI

Sivas'ta sosyal medya üzerinden yaptığı bazı paylaşımlar nedeniyle gündeme gelen 22 yaşındaki Samira Beyza Gürkan, Sivas Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, genç kadın sosyal medya hesapları üzerinden, toplumun bazı kesimlerini hedef alan ve şeriat ile ilgili eleştiriler içeren ifadeler kullandı. Bu ifadeler arasında, halkın dini inançlarına yönelik sert ifadeler yer aldı. Aynı zamanda, Gürkan'ın bazı paylaşımlarında uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği iddia edildi.

Sivas Emniyeti Harekete Geçti
Gürkan’ın bu paylaşımlarının ardından, Sivas Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Güvenlik Şube Müdürlükleri harekete geçti. 18 Ağustos tarihinde düzenlenen operasyonla Gürkan gözaltına alındı. Gözaltı sürecinin ardından "uyuşturucu madde kullanımını özendirme" ve "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlarından adli makamlara sevk edildi.

Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi
Mahkemeye çıkarılan Samira Beyza Gürkan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gürkan’ın paylaşımları toplumun farklı kesimlerinde tartışmalara yol açarken, ifade özgürlüğü ve dinî hassasiyetler arasındaki denge de kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ın Suşehri İlçesinde Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Sivas'ın Suşehri İlçesinde Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi