16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Sivas'ta Yangında Mahsur Kalan Alzheimer Hastası Kadını 15 Yaşındaki Genç Kurtardı

Sivas'ta Yangında Mahsur Kalan Alzheimer Hastası Kadını 15 Yaşındaki Genç Kurtardı

Sivas'ta bir evde çıkan yangında, 70 yaşındaki Alzheimer hastası Ayşe Aktaş, 15 yaşındaki komşusu Taha Yasin Akkuş'un cesur müdahalesiyle kurtarıldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, yaşlı kadının sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Yangında Mahsur Kalan Alzheimer Hastası Kadını 15 Yaşındaki Genç Kurtardı

Sivas'ın Kümbet Mahallesi Temel Sırrı Sokak'ta yer alan iki katlı bir evin giriş katında çıkan yangın, mahalle sakinlerini endişelendirdi. Yangının başladığı anda, evde yalnız olan ve Alzheimer hastası olan 70 yaşındaki Ayşe Aktaş, tehlikenin ortasında mahsur kaldı. Durumu fark eden komşusu, 15 yaşındaki Taha Yasin Akkuş, tereddüt etmeden eve girerek yaşlı kadını alevlerin arasından kurtardı.

Olay yerine gelen itfaiye, sağlık ve polis ekipleri yangına hızla müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, Taha Yasin Akkuş'un cesareti sayesinde Ayşe Aktaş, sağlık durumu iyi olarak yakınlarının evine götürüldü.

Yangın sonrasında gazetecilere konuşan genç kahraman Taha Yasin Akkuş, "Yangını görünce hiç düşünmeden eve girdim. Alzheimer hastası olan Ayşe teyze içerideydi. Onu hemen koluna girerek dışarı çıkardım. İçeri girdiğimde alevler vardı ama hiç korkmadım, sonuçta o da benim babaannem sayılır," ifadelerini kullandı. Taha Yasin'in bu cesur davranışı, mahalle sakinleri tarafından büyük takdir topladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Paris Olimpiyatları'nda Cinsiyet Tartışmalarının Odağındaki Imane Khelif, Altın Madalya Kazandı

Paris Olimpiyatları'nda Cinsiyet Tartışmalarının Odağındaki Imane Khelif, Altın Madalya Kazandı