16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Sulamada Kullanılan Boru Patlayınca Tarlasını Sulayamayan Çiftçiler Tepki Gösterdi

Sulamada Kullanılan Boru Patlayınca Tarlasını Sulayamayan Çiftçiler Tepki Gösterdi

Erzincan’da sulama borusunun patlaması nedeniyle tarlalarını sulayamayan çiftçiler, mağduriyetlerini dile getirerek yetkililere tepki gösterdi. Detaylar için haberi okuyun.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sulamada Kullanılan Boru Patlayınca Tarlasını Sulayamayan Çiftçiler Tepki Gösterdi

Erzincan’da sulamada kullanılan ana borunun patlaması sonucu tarlalarını sulayamayan çiftçiler, yaşadıkları mağduriyet nedeniyle yetkililere tepki gösterdi. Olay, sabah saatlerinde, ilçeye bağlı bir köyde meydana geldi. Borunun patlaması sonucu geniş bir alanda tarımsal sulama kesintiye uğradı.

Çiftçiler, sulama borusunun bir an önce tamir edilmesi gerektiğini belirterek, bu durumun ürün verimliliğini olumsuz etkilediğini ifade ettiler. Sulama sisteminin yetersizliği ve bakım eksiklikleri konusunda da şikayetlerini dile getiren çiftçiler, yetkililerin bir an önce sorunu çözmesi gerektiğini vurguladılar.

Köy muhtarı, sulama borusunun onarımı için gerekli çalışmaların başlatıldığını ancak sürecin biraz zaman alabileceğini söyledi. Muhtar, "Çiftçilerimizin mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Sorunun en kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz," dedi.

Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, borunun patlaması sonucu meydana gelen su kesintisinin farkında olduklarını ve gerekli ekiplerin onarım çalışmalarını sürdürdükleri belirtildi. Çiftçilere sabır ve anlayış göstermeleri çağrısında bulunuldu.

Patlayan sulama borusu nedeniyle mahsullerini sulayamadıkları için endişe duyan çiftçiler, yetkililerden kalıcı çözümler talep ediyor. Bu tür olayların tekrarlanmaması için sulama altyapısının gözden geçirilmesi gerektiğini belirten çiftçiler, gelecekte benzer mağduriyetlerin yaşanmaması için yetkililerin önlem almasını istiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erzincan’da feci kaza. 1 ölü 41 yaralı

Erzincan’da feci kaza. 1 ölü 41 yaralı