16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Tezmaksan Akademi, Sivas'ta Sanayiye Yönelik Nitelikli Kadın Eleman Yetiştiriyor

Tezmaksan Akademi, Sivas'ta Sanayiye Yönelik Nitelikli Kadın Eleman Yetiştiriyor

Tezmaksan Akademi, Sivas'ta sanayide nitelikli eleman yetiştirme ve kadın istihdamını artırma hedefiyle eğitimler veriyor. Gençlere yönelik robotik eğitimleri ile dikkat çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Tezmaksan Akademi, Sivas'ta Sanayiye Yönelik Nitelikli Kadın Eleman Yetiştiriyor

Türkiye sanayisinin öncü firmalarından Tezmaksan, 40 yılı aşkın süredir sürdürdüğü inovatif yatırımlarıyla sektöre değer katmaya devam ediyor. 2015 yılında kurulan Tezmaksan Akademi, sanayide nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve geleceğin teknisyenlerini yetiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Konya'da bulunan birimlerinin yanı sıra Sivas'taki akademisi ile de bölgeye önemli katkılar sağlıyor.

Tezmaksan Akademi, özellikle sanayide kadın istihdam oranını artırma yönünde önemli adımlar atıyor. Sivas'taki fabrikada başlayan robot üretimi ile birlikte açılan akademide, kadın operatörlere yönelik eğitimler veriliyor ve bu operatörler sektördeki firmalara yönlendiriliyor. Tezmaksan Grup CEO’su Hakan Aydoğdu, konuyla ilgili olarak, "Kadın çalışan istihdam etmek isteyen birçok firmamız var ve biz de eğitim alan kadın çalışanları firmalara kazandırıyoruz. Sivas’ta robot eğitimi veriyoruz, bu da akademimizin diğerlerinden farkını ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Aydoğdu, Türkiye’nin genç insan kaynağının sanayi için büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, Tezmaksan Akademi’nin gençlere teknik bilgi kazandırma ve sektörde uzmanlaşma fırsatı sunduğunu vurguladı. Ayrıca, üniversiteye devam etmeyi planlamayan veya eğitimine ara vermiş gençlere iş hayatında meslek edinme imkânı sunulduğunu da ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta İşsizlik Oranı Artış Gösterdi: Genç Nüfus İş Bulmakta Zorlanıyor

Sivas'ta İşsizlik Oranı Artış Gösterdi: Genç Nüfus İş Bulmakta Zorlanıyor