16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı 2028'de Tamamlanacak

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı 2028'de Tamamlanacak

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yerköy-Kayseri hızlı tren hattının 2028'de tamamlanacağını ve proje ile Kayseri'nin hızlı tren konforuna kavuşacağını açıkladı. Projenin, seyahat sürelerini önemli ölçüde kısaltacağı ve ülke ekonomisine yıllık 242 milyon euro kazanç sağlayacağı belirtildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı 2028'de Tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yerköy-Kayseri hızlı tren hattının 2028 yılında tamamlanmasını hedeflediklerini duyurdu. Proje, Yerköy-Şefaatli-Kayseri arasına saatte 250 kilometre hız yapılabilen yeni çift hatlı, elektrikli ve sinyalli bir tren hattı inşa edecek.

Bakan Uraloğlu, projeyle Kayseri'nin hızlı tren konforuna kavuşacağını belirterek, yıllık 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma kapasitesine ulaşılacağını söyledi. Mevcut konvansiyonel demiryolu bağlantısıyla Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik süre, yeni hattın tamamlanmasıyla 1 saat 45 dakikaya inecek ve İstanbul'a ulaşım 5,5 saatte sağlanacak. Projenin ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 242 milyon euro katkı sağlaması bekleniyor.

Uraloğlu, Kayseri programı kapsamında Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Düver Şantiyesi'ndeki çalışmaları inceledi. Şantiyelerde Yerköy “Cakcak” ve Kayseri “Düver” bölgelerinde kurulumların tamamlandığını, Yenifakılı bölgesindeki şantiyenin kurulumunun ise devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, Yerköy bölgesinde toprak işleri, sanat yapıları ve tünel portallerinde çalışmaların sürdüğünü, GT-2 Tünelinde kazı destekleme işlemlerinin tamamlandığını ve Kayseri bölgesindeki tünel portali kazı destekleme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Motorlu Kara Taşıtı Sayısı Temmuz'da Artış Gösterdi

Sivas'ta Motorlu Kara Taşıtı Sayısı Temmuz'da Artış Gösterdi