18 Ekim 2024
weather
15°
ANASAYFA Gündem Uyuz Hastaları Arttı, Şifa Arayanlar Sivas'taki Uyuz Gölü'ne Akın Ediyor

Uyuz Hastaları Arttı, Şifa Arayanlar Sivas'taki Uyuz Gölü'ne Akın Ediyor

Sivas'ın Yıldızeli ilçesindeki Bakırcıoğlu Köyü'nde bulunan Uyuz Gölü, uyuz ve diğer cilt hastalıklarına şifa arayanların ilgisini çekiyor. Doğal güzellikleri ve mağaraları ile de dikkat çeken bu bölge, turizme kazandırılmayı bekliyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Uyuz Hastaları Arttı, Şifa Arayanlar Sivas'taki Uyuz Gölü'ne Akın Ediyor

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Bakırcıoğlu Köyü'nde bulunan "Uyuz Gölü", cilt hastalıklarına şifa arayanların yeni adresi haline geldi. Özellikle uyuz rahatsızlığına iyi geldiği düşünülen bu doğal su kaynağı, yer altından kaynayan ve serinletici özelliğiyle de dikkat çekiyor. Göl, son zamanlarda artan uyuz vakaları nedeniyle yoğun ilgi görüyor.

Doğal Şifa Kaynağı ve Cilt Hastalıkları

Pandemi sonrası uyuz vakalarının artması, insanları doğal şifa arayışına yöneltti. Dünya Sağlık Örgütü tarafından ihmal edilmiş hastalık olarak tanımlanan uyuz, Türkiye'de pandemi sonrası yüzde 50 oranında arttı. Bu artışla birlikte, Bakırcıoğlu Köyü'ndeki "Uyuz Gölü" Google aramalarında popüler hale geldi. Suyun, uyuz başta olmak üzere çeşitli cilt hastalıklarına ve romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiği düşünülüyor.

Köy Sakinlerinden Bilgiler

Bakırcıoğlu Köyü sakinleri, gölün özellikle hafta sonları şifa arayanlarla dolup taştığını belirtiyor. Köy sakinleri, "Uyuz olanlara, kaşıntısı olanlara bu suyun iyi geldiğini ifade ederek, 'Özellikle hafta sonu buraya çok kişi gelir. Suyun sıcaklığı ılık, ne soğuk ne çok sıcak. Ne insanı üşütür ne de yakar. Vatandaşlar hafta sonu buraya akın akın gelir. Pikniğini yapanlar da olur. Önceden burası bu kadar büyük değildi. Köyün muhtarı burayı genişlettirdi. Biraz daha bakım yapılırsa daha çok insan gelir. Su yerden kaynıyor, şifalı olarak biliniyor' dedi."

Sivas'taki Doğal Değerler ve Turizm Potansiyeli

Yetkililer, bu tür doğal değerlerin turizme kazandırılması gerektiğini vurguluyor. Yetkililer, "Sivas, termal kaplıcalar anlamında önemli şehirlerden biri. Yıldızeli ilçesinde bulunan sıcak çermik ve Bakırcıoğlu köyü iç içe. Orada ‘Uyuz Gölü' olarak tabir edilen su birikintisi var. Bu alandaki suyun kaşıntı ve çeşitli cilt hastalıklarına iyi geldiği her daim söyleniyor. Bizim bu alanı değerlendirmemiz lazım," dedi.

Yetkililer ayrıca, göl çevresinde yer alan mağaraların da doğa sporları ve yürüyüş yapan gruplar tarafından tercih edildiğini belirtti. "Sivas turizm anlamında her gün ivme kazanıyor. Bize gelen insanları biz daha nasıl mutlu edebiliriz bunun gayesinde olmamız lazım," ifadelerini kullandı.

Kuraklık Tehlikesi

Öte yandan, Sivas merkeze 45 kilometre uzaklıktaki Gümüşdere Köyü'nde bulunan bir diğer "Uyuz Gölü" ise kuraklık nedeniyle tamamen kurumuş durumda. Uyuz, egzama ve sedef gibi hastalıklara iyi geldiği düşünülen bu göl, şifa arayanları hayal kırıklığına uğratıyor. Kuraklık, bölgedeki su kaynaklarını ciddi şekilde tehdit ediyor.


GazeteSivas.com Okuyucusuna Not:

Bu haber, Sivas'ın Yıldızeli ilçesindeki Bakırcıoğlu Köyü'nde bulunan ve uyuz hastalığına şifa olduğu düşünülen su kaynağı hakkında bilgi vermektedir. Daha fazla detay ve Sivas'taki diğer önemli turistik noktalar için GazeteSivas.com'u takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Bin 200 Çocuk Sporla Buluştu

Sivas'ta Bin 200 Çocuk Sporla Buluştu