16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem YERKÖY YHT İSTASYONU 23 AĞUSTOS'TA HİZMETE AÇILIYOR: SİVAS YOLCULARINA HIZLI TREN KONFORU

YERKÖY YHT İSTASYONU 23 AĞUSTOS'TA HİZMETE AÇILIYOR: SİVAS YOLCULARINA HIZLI TREN KONFORU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yerköy YHT İstasyonu'nun 23 Ağustos'ta hizmete gireceğini duyurdu. Ankara-Sivas YHT hattı üzerindeki istasyon, modern donanımları ve geniş yolcu kapasitesiyle Sivas yolcularına hızlı tren konforu sunacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
YERKÖY YHT İSTASYONU 23 AĞUSTOS'TA HİZMETE AÇILIYOR: SİVAS YOLCULARINA HIZLI TREN KONFORU

Yerköy İstasyonu Hizmete Giriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı üzerinde bulunan Yerköy YHT İstasyonu'nun 23 Ağustos'ta vatandaşların hizmetine sunulacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, "Yerköylü vatandaşlarımız hızlı tren konforuna kavuşacak" diyerek istasyonun modern donanımlarıyla hizmet vereceğini belirtti.

110 Bin Yolcu Kapasitesi

Yerköy YHT İstasyonu'nun 110 bin yolcu kapasiteli olduğunu belirten Uraloğlu, "Yerköy istasyonumuz, 800 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen modern bir binada, 14 bin 600 metrekare yeşil alanla hizmet verecek" dedi. İstasyonun, 2 peronu, 100 araç ve 5 otobüs kapasiteli park yeri ile yolculara hizmet sunacağını kaydetti.

1 Milyon 404 Bin Yolcu Taşındı

Ankara-Sivas YHT hattının hizmete girmesiyle birlikte seyahat süresinin kara yoluyla 4,5 saatten 2 saate indirildiğini hatırlatan Bakan Uraloğlu, "Hattımız açıldığından bu yana 1 milyon 404 bin yolcu taşıdık. Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ı Ankara merkezli hızlı tren ağına bağladık" diye konuştu.

Yeni Projeler Yolda

Bakan Uraloğlu, hızlı tren ağını geliştirmek üzere çalışmaların devam ettiğini ve Samsun ile Ankara'yı birbirine bağlayacak hızlı tren hattının Delice üzerinden Ankara-Sivas YHT hattına entegre olacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elazığ'ın Palu İlçesinde 3.8 Büyüklüğünde Deprem

Elazığ'ın Palu İlçesinde 3.8 Büyüklüğünde Deprem