08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem YSK Başkanı Açıklama Yaptı: Olumsuz Bir Durum Yok

YSK Başkanı Açıklama Yaptı: Olumsuz Bir Durum Yok

YSK Başkanı Ahmet Yener, yenilenen yerel seçimlerde yapılan itirazlara rağmen oy verme işleminin sorunsuz sonlandığını açıkladı. Saat 17.00'de sandıklar açıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YSK Başkanı Açıklama Yaptı: Olumsuz Bir Durum Yok

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart'ta gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimi'ni yenileme kararı aldığı 3 ilçe ve 4 belde için sandık kuruldu.

YSK'nın Açıklamaları

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimlerin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirterek herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını söyledi. Yener, sandıkların açılacağı saati hatırlatarak, yayın yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağına dair kararlarını basınla paylaşacaklarını ifade etti.

Yeniden Yapılanan Seçimler

31 Mart seçimlerine yapılan itirazların incelenmesinin ardından YSK, bazı ilçe ve beldelerde seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Bu kapsamda Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ve Sivas'ın Yıldızeli ilçeleri ile beraber 4 belde yeniden sandık kurdu.

Partiler ve Adaylar

Yeniden yapılan seçimlerde yarışacak partiler belirlendi. Aksaray-Güzelyurt'ta AK Parti, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, CHP, Millet Partisi, MHP ve Saadet Partisi yer alacak. Aksaray Merkez-Sağlık'ta ise AK Parti, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, MHP ve Saadet Partisi temsil edilecek.

Kayseri-Pınarbaşı'nda İYİ Parti, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, CHP, Milli Yol Partisi, MHP, DEVA Partisi ve Saadet Partisi yer alacak. BBP Pınarbaşı Belediye Başkan adayının çekilmesi sonucu MHP adayını destekleme kararı aldı.

Devam Eden Seçimler

Lüleburgaz-Büyükkarıştıran'da AK Parti, Demokratik Sol Parti, Yeniden Refah Partisi, CHP, MHP ve Saadet Partisi yarışacak. Sivas Yıldızeli-Güneykaya'da ise AK Parti, Yeniden Refah Partisi, MHP ve Saadet Partisi mücadele edecek. Diğer ilçe ve beldelerde de benzer şekilde partiler ve adaylar seçimlere katılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Enflasyon Mutfağı Vurdu: Testi Kebabı Sofralarda Lüks Hale Geldi

Enflasyon Mutfağı Vurdu: Testi Kebabı Sofralarda Lüks Hale Geldi