16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Yurdun Kuzey ve İç Kesimlerinde Sağanak Yağış Bekleniyor

Yurdun Kuzey ve İç Kesimlerinde Sağanak Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre yurdun kuzey ve iç kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Detaylar için haberi okuyun.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yurdun Kuzey ve İç Kesimlerinde Sağanak Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Hatay'ın kıyı kesimleri, Ankara'nın kuzey ve batısı, Eskişehir, Çankırı, Amasya'nın kuzeyi, Artvin, Erzurum'un kuzey ve doğusu ile Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, güney, iç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Hatay çevrelerinde kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Hatay çevrelerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgesel Hava Durumu:

İstanbul ve Bursa:

  • İstanbul 31, Bursa 33 derece.
  • Pazartesi bazı ilçelerde yağmur geçişleri görülebilecek. Poyraz serin esecek.

Marmara:

  • Poyraz sert ve serin esecek. Pazartesi sıcaklık 33-35 derece aralığında. Trakya ve Kocaeli civarında kısa süreli yağmur geçişleri var.

Ankara:

  • Biraz bulutlu, sıcaklık 34 derece.

İzmir:

  • 36 derece, karayel sert ve nemli esiyor.

Antalya:

  • Yüksek bağıl nemin etkisiyle hissedilen sıcaklık 40 dereceye çıkıyor.

İç Anadolu:

  • Sıcak günler devam ediyor. Konya ve Kayseri 35, Eskişehir 33, Sivas ve Niğde 34 derece. Eskişehir ve Çankırı'da yerel yağışlar görülebilecek.

Ege:

  • Karayel kıyılarda nemli esecek. İç kesimlerde rüzgar daha hafif. Kütahya'da yaz yağmurları bekleniyor. Sıcaklık çoğu şehirde 40 dereceye yakın. Denizli ve Manisa 39, Muğla 38, Afyonkarahisar 33, Bodrum 37 derece.

Akdeniz:

  • Bağıl nem yüzde 70 civarında. Adana'da hissedilen sıcaklık 44, Mersin'de 40, Hatay'da 36 derece. Kahramanmaraş 39, Isparta 35 derece.

Karadeniz:

  • Sıcaklıklar biraz düşüyor. Pazartesi Bolu, Kastamonu, Samsun boyunca ve Artvin'de sağanak geçişleri var. Bolu 29, Samsun ve Kastamonu 32, Trabzon ve Zonguldak 28 derece.

Doğu Anadolu:

  • Çoğu şehir güneşli ve çok sıcak. Yağış Kars çevresinde var. Erzurum 30, Malatya 38 derece.

Güneydoğu Anadolu:

  • Aşırı sıcaklar hafta boyu sürecek. Gaziantep 40, Diyarbakır ve Şanlıurfa 42 derece.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Önümüzdeki günlerde hava koşullarında fazla değişiklik beklenmiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rıza Çalımbay: "Beşiktaş'ta Hayal Ettiğim Her Şeyi Gerçekleştirdim"

Rıza Çalımbay: "Beşiktaş'ta Hayal Ettiğim Her Şeyi Gerçekleştirdim"