16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Akıncılar'da Ata Tohumundan Yetiştirilen Manda Yüreği Domatesler Büyük İlgi Görüyor

Akıncılar'da Ata Tohumundan Yetiştirilen Manda Yüreği Domatesler Büyük İlgi Görüyor

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde ata tohumu olarak yetiştirilen ve organik olarak üretilen manda yüreği domatesler, lezzeti ve ince kabuğuyla dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Murat Sevinç, domateslerin patentini alarak tüm Türkiye'ye yaymayı hedeflediklerini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Akıncılar'da Ata Tohumundan Yetiştirilen Manda Yüreği Domatesler Büyük İlgi Görüyor

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, ata tohumu olarak yetiştirilen manda yüreği cinsi domateslerin hasat zamanı geldi. Akıncılar Belediye Başkanı Murat Sevinç, tarlaları ziyaret ederek çiftçilerden hasat süreci hakkında bilgi aldı. Sevinç, ilçenin tarım ve sebze yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Bu yılki verimin oldukça iyi olduğunu ifade eden Sevinç, "Ata tohumundan üretilen, ince kabuklu ve çekirdeksiz olan bu domatesler, kalp şeklinde ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Bir domatesin ağırlığı 1 kilonun üzerinde olabiliyor. Gübre kullanılmadan tamamen organik olarak yetiştiriliyor," dedi.

Manda yüreği domatesin patentinin alınması için çalışmaların sürdüğünü belirten Sevinç, "Akıncılar'ın coğrafi işaretli bir ürünü olarak bu domatesleri tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz. İleride organik tüp fide üretimine geçerek, ilçemizdeki çiftçilere katkı sağlamayı hedefliyoruz. Şu anda sadece ilçemiz ve gurbetçilerimizin ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Ürünlerimizden bir kısmını komşu ilçemiz Suşehri'ne ve ilimize gönderiyoruz, ayrıca her gün 30-40 kasa İstanbul'a sevk ediliyor," diye konuştu.

Manda yüreği domates üreticisi Salise Fidan (50), sonbaharda domates tohumu alarak organik domates üretimine başladıklarını ve ürünlerini halkın beğenisine sunduklarını söyledi. Osman Başaran da Akıncılar'da her türlü meyve ve sebze üretiminin yapıldığını, manda yüreği domates üretiminde iddialı olduklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Pencerede Mahsur Kalan Genci İtfaiye Kurtardı

Sivas'ta Pencerede Mahsur Kalan Genci İtfaiye Kurtardı