16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri CHP Lideri Özgür Özel: "4 Eylül’de Sivas’ta Başlayacak Kurultayla Partimizi İktidara Hazırlayacağız"

CHP Lideri Özgür Özel: "4 Eylül’de Sivas’ta Başlayacak Kurultayla Partimizi İktidara Hazırlayacağız"

CHP lideri Özgür Özel, Sivas’ta başlayacak kurultayda CHP’nin iktidara hazırlık yapacağını açıkladı. Özel, inanç özgürlüğüne ve gençlerin geleceğine sahip çıkacaklarını vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP Lideri Özgür Özel: "4 Eylül’de Sivas’ta Başlayacak Kurultayla Partimizi İktidara Hazırlayacağız"

CHP lideri Özgür Özel, Balıkesir’de yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde CHP’nin iktidara geleceğini belirtti. Özel, 4 Eylül’de Sivas’ta başlayacak olan kurultayda partiyi iktidara hazırlayacaklarını söyledi. Kurultayda CHP'nin yanında bir sloganın da yer alacağını ve bu sloganın bugünkü pozisyonlarını ortaya koyacağını ifade eden Özel, bu sloganın tüm Türkiye’ye duyurulacağını belirtti.

Özel, konuşmasında İzmir’de sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu ve başörtüsü nedeniyle Dünya Dişhekimliği Kongresi’nde görev alamayan diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek’ten de bahsetti. Kayserilioğlu’nu cezaevinde ziyaret edeceğini belirten Özel, Dilara’yı ve diğer mağdur gençleri CHP’nin güvence altına aldığını vurguladı.

CHP'nin Türkiye İttifakı’nın yegâne temsilcisi olduğunu belirten Özel, partinin inanç özgürlüğüne ve her bireyin özgürlüğüne sahip çıktığını söyledi. CHP’nin kutuplaşmayı değil, kucaklaşmayı savunduğunu ifade eden Özel, Türkiye’nin kutuplaştırılmak istendiğini ancak bu oyuna gelmeyeceklerini dile getirdi. Atatürk ve Kuvayimilliye ruhunun Türkiye’yi kurup, camileri kilise olmaktan ve ezanları susmaktan kurtardığını belirten Özel, CHP'nin bu mirasın savunucusu olduğunu vurguladı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas’ta Düğünde Havaya Ateş Eden 11 Kişi Gözaltına Alındı: 74 Bin Lira Ceza Kesildi

Sivas’ta Düğünde Havaya Ateş Eden 11 Kişi Gözaltına Alındı: 74 Bin Lira Ceza Kesildi