15 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı Sivas'ta Sembolik Başlangıçla Başlayacak

CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı Sivas'ta Sembolik Başlangıçla Başlayacak

CHP, 6-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak tüzük değişikliği için hazırlıklarını sürdürüyor. Kurultay, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünde Sivas'ta sembolik olarak başlayacak ve ardından Ankara'da devam edecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı Sivas'ta Sembolik Başlangıçla Başlayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 6, 7 ve 8 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği 20. Olağanüstü Kurultay için hazırlıklarına devam ediyor. Tüzük değişikliği yapılacak olan kurultay öncesinde, Parti Meclisi 2 Eylül Pazartesi günü saat 10.00'da CHP Genel Merkezi'nde toplanacak. CHP kurmayları, Parti Meclisi toplantısında bir araya gelerek tüzük taslak metninin güncel halini değerlendirecek.

20. Olağanüstü Kurultay programı, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü olan 4 Eylül’de Sivas'ta sembolik bir başlangıç yapacak. Kurultay, Sivas'taki tören ve parti içi kurulların katılımıyla gerçekleştirilecek toplantının ardından Ankara'ya taşınacak.

Ankara'daki kurultayda 5 Eylül’de 81 ilden temsilcilerin, parlamento grubundan ve genel merkezden yetkililerin yanı sıra teknik düzenlemeler için hukukçu ve dil bilimcilerin yer alacağı 90 kişilik tüzük komisyonu bir araya gelecek. 6 Eylül’de ise resmi tüzük kurultayı yapılacak ve aynı gün yeni tüzük belirlenecek. 7-8 Eylül’de ise program çalıştayı devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel: "Cumhuriyet'in Nasıl Kurulduğunun Farkındayız"

Özgür Özel: "Cumhuriyet'in Nasıl Kurulduğunun Farkındayız"