18 Eylül 2024
weather
24°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Günde 15 Bardak Su İçerek Kilo Verdiler: Sağlıklı Yaşama Kavuştular

Günde 15 Bardak Su İçerek Kilo Verdiler: Sağlıklı Yaşama Kavuştular

Sivas'ta yaşayan Şadiye Yeniceli ve Fatma Akkuş, günde 15 bardak su içerek kilo vermeyi başardı. Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz sağlıklı yaşam hizmeti sayesinde Yeniceli 17 kilo, Akkuş ise 20 kilo vererek sağlık sorunlarından kurtuldu ve yaşam kalitelerini artırdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Günde 15 Bardak Su İçerek Kilo Verdiler: Sağlıklı Yaşama Kavuştular

Sivas'ta yaşayan Şadiye Yeniceli ve Fatma Akkuş, aşırı kilo sorunları nedeniyle Sağlık Bakanlığı Sivas Merkez İbn-i Sina Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Hayat Merkezi'ne başvurarak Uzman Diyetisyen Ali Can Daşdemir ile çalışmaya başladı. Düzenli beslenme ve günde 15 bardak su içme önerilerini uygulayan Yeniceli, 102 kilodan 85 kiloya düşerken, Akkuş ise 100 kilodan 80 kiloya inerek sağlığına kavuştu.

Yeniceli, nefes almakta ve yürümekte zorlandığı için başladığı bu süreçte 17 kilo vererek hayat kalitesini artırdı. Akkuş ise bel fıtığı ve dizindeki sıvı kaybı nedeniyle ameliyat riskiyle karşı karşıyayken kilo vererek bu risklerden kurtuldu. Uzman Diyetisyen Ali Can Daşdemir, danışanlarına hiçbir yiyeceği yasaklamadıklarını, günlük beslenme düzenlerini sağlıklı bir şekilde planlayarak ilerlediklerini belirtti. Daşdemir, evde yapılan yemeklerle de diyet yapılabileceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EBRD'den Borusan EnBW Enerji'ye 60 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Desteği

EBRD'den Borusan EnBW Enerji'ye 60 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Desteği