20 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Hamas Lideri İsmail Haniye için Sivas'ta Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Hamas Lideri İsmail Haniye için Sivas'ta Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Suikaste kurban giden Haniye için yurt genelinde olduğu gibi Sivas’ta da gıyabi cenaze namazı kılındı. Hamas Lideri İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen terör saldırısı sonucu 30 Temmuz 2024'te hayatını kaybetti. Haniye, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki en üst düzey yetkililerinden biriydi ve 2006 yılında Filistin Başbakanı olarak atanmıştı. Suikast, İran’da cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin töreni sırasında gerçekleşti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Hamas Lideri İsmail Haniye için Sivas'ta Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin İran’da düzenlenen saldırıda öldürülmesinin ardından, Sivas Kale Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Suikaste kurban giden Haniye için yurt genelinde olduğu gibi Sivas’ta da gıyabi cenaze namazı kılındı. Camilerden ikinci namazı öncesi sela okundu. Kale Camii’nde kılınan namaz sonrası Haniye için dua edildi. Cenaze namazına STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Namazda ayrıca tüm şehitler için dua edildi.

Hamas Lideri İsmail Haniye Kimdir ve Nasıl Öldürüldü?

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki en üst düzey yetkililerinden biri olarak bilinir. 1963 doğumlu Haniye, 2006 yılında Filistin Parlamentosu seçimlerinde Hamas'ın zafer kazanmasının ardından Filistin Başbakanı olarak atanmıştı. Haniye, İran’da cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran’da 30 Temmuz 2024 tarihinde suikaste uğradı. Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen terör saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan Haniye Suikastine Tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen bir suikast sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Filistin davasına adadığı ömür, verdiği mücadele nesillere örnek oldu" dedi. Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Haniye’nin suikast sonucu şehit düştüğünü belirterek, kendisine Allah'tan rahmet diledi. Ayrıca, tüm Filistin halkına ve Özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

Meclis Başkanı Kurtulmuş, TBMM'yi 15 Ağustos'ta Olağanüstü Toplantıya Çağırdı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Genel Kurulunu 15 Ağustos Perşembe günü olağanüstü toplantıya çağırdı. TBMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kurtulmuş'un imzasını taşıyan olağanüstü toplantı çağrısı paylaşıldı. Kurtulmuş, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni; Filistin halkına ve davasına güçlü desteğimizi göstermek ve mazlum Filistin halkının sesinin dünyaya duyurulmasını sağlamak amacıyla Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Genel Kurul’a hitap etmesi hususunda Anayasa’nın 93’üncü ve TBMM İçtüzüğünün 7’nci maddeleri gereğince 15 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 15:00’te olağanüstü toplantıya çağırıyorum" ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, milletvekillerinin belirtilen gün ve saatte Genel Kurul toplantısına katılmalarını rica etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas’ta Öğrenci Hayatı: Kampüs İmkanları ve Sosyal Aktiviteler

Sivas’ta Öğrenci Hayatı: Kampüs İmkanları ve Sosyal Aktiviteler