16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Kuraklık Pusat Barajı'nı Vurdu: Sular Altında Kalan Maden Köyü 16 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Kuraklık Pusat Barajı'nı Vurdu: Sular Altında Kalan Maden Köyü 16 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Sivas'ın Hafik ilçesinde 2008'den beri Pusat Barajı suları altında kalan Maden köyü ve mezarlığı, bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle gün yüzüne çıktı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kuraklık Pusat Barajı'nı Vurdu: Sular Altında Kalan Maden Köyü 16 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Pusat, Maden ve Alanyurt köyleri, 2002'de yapımı tamamlanan ve 2008'de su tutmaya başlayan Pusat Barajı'nın su altında kalmıştı. Baraj nedeniyle 3 köy başka yerlere taşınmıştı.

Ancak bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle barajdaki su seviyesi ciddi oranda düştü. Suyun çekilmesiyle Maden köyü ve köyün mezarlığı, 16 yıl sonra ilk kez tamamen gün yüzüne çıktı.

Barajın Suyu Tamamen Çekildi

Alanyurt köyü muhtarı Celal Aksoy, barajın son 4 aydır yağış almadığını ve su seviyesinin oldukça düştüğünü belirtti. Aksoy, "Bu sene su tamamen çekildi ve Maden köyü tamamen gün yüzüne çıktı. Hiç bu kadar düşmemişti. İş nedeniyle köye çok gidip geliyordum. Tarımsal sulama, Sivas'a verilen su ve kuraklık nedeniyle su bu derecelere kadar düştü" dedi.

Köy sakinlerinden Fuat Yıldız ise, "Bu köy hiç bu şekilde açılmamıştı. Mezarların da bir kısmı suyun içindeydi. Ama şu anda hepsi tamamen suyun dışında" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Heyeti, İskilipli İsmail Hakkı Efendi’nin Mezarını Ziyaret Etti

CHP Heyeti, İskilipli İsmail Hakkı Efendi’nin Mezarını Ziyaret Etti