19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Rönesans Enerji'den Sivas'ta Büyük Yatırım: 49 MW Kapasiteli Rüzgar Türbini Kurulacak

Rönesans Enerji'den Sivas'ta Büyük Yatırım: 49 MW Kapasiteli Rüzgar Türbini Kurulacak

Rönesans Enerji, Sivas Kayalar'da 49 MW kapasiteli rüzgar türbini kurmayı planlıyor. Almanya ECA garantisi ile sağlanan 165 milyon dolarlık finansmanla hayata geçirilecek olan proje, Türkiye'nin yeşil enerji hedeflerine katkı sağlayacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Rönesans Enerji'den Sivas'ta Büyük Yatırım: 49 MW Kapasiteli Rüzgar Türbini Kurulacak

Rönesans Enerji, Türkiye'nin yenilenebilir enerji hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atarak Sivas Kayalar'da 49 MW kapasiteli rüzgar türbini kurmayı planlıyor. Almanya Federal Cumhuriyeti'nin ihracat kredi garantisi desteğiyle sağlanan 165 milyon dolarlık finansman, bu büyük projeyi hayata geçirmek için kullanılacak.

Rönesans Enerji'nin toplamda 189 MW'lık kapasiteye sahip üç rüzgar enerji santrali projesi kapsamında Sivas Kayalar'da kurulacak olan bu tesis, Türkiye'nin yeşil enerji dönüşümüne katkı sağlayacak. Projenin, 2024 yılı sonundan itibaren kademeli olarak faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, projeyle ilgili olarak, "Bu yeni finansman anlaşması, net sıfır emisyon hedefimize ulaşma yolunda önemli bir dönüm noktası. Sivas'ta kurulacak bu türbin, ülkemizin rüzgar enerjisi kapasitesini artıracak ve fosil yakıt bağımlılığını azaltmada büyük bir adım olacak" ifadelerini kullandı.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'de yaklaşık 340 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması ve yılda tahmini 345 bin ton CO2 emisyonunun önlenmesi hedefleniyor. Bu önemli adım, Rönesans Enerji'yi Türkiye'nin en büyük üç yeşil enerji şirketinden biri yapma hedefi doğrultusunda ileriye taşıyacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta YKS Yenileme Sınavı: 8 Aday Tekrar Sınava Girdi, Melike Naz Akpınar Hemşirelik Bölümünü Kazandı

Sivas'ta YKS Yenileme Sınavı: 8 Aday Tekrar Sınava Girdi, Melike Naz Akpınar Hemşirelik Bölümünü Kazandı