16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas Akıncılar’da Çiftçilere 330 Bin Adet Salçalık Domates ve Biber Fidesi Dağıtıldı

Sivas Akıncılar’da Çiftçilere 330 Bin Adet Salçalık Domates ve Biber Fidesi Dağıtıldı

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde ‘Salçalık Domates ve Salçalık Biber Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında çiftçilere 220 bin adet salçalık domates fidesi ve 110 bin adet salçalık biber fidesi dağıtıldı. Proje ile aile ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas Akıncılar’da Çiftçilere 330 Bin Adet Salçalık Domates ve Biber Fidesi Dağıtıldı

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde, tarımsal üretimi desteklemek ve çiftçilerin aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla başlatılan 'Salçalık Domates ve Salçalık Biber Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında 220 bin adet salçalık domates fidesi ve 110 bin adet salçalık biber fidesi çiftçilere dağıtıldı. Dağıtılan fideler, toplamda 150 dekarlık alana ekildi ve ürünlerin hasadına başlandı.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, proje kapsamında Akıncılar ilçesindeki çiftçileri ziyaret etti. Yıldız, yaptığı açıklamada, Akıncılar ilçesinin sebze yetiştiriciliği kültürüne uygun olduğuna dikkat çekerek, “Salçalık Domates ve Salçalık Biber Yetiştiriciliği Projesi ile ilçedeki üreticilerin üretim çeşitliliğini artırmayı ve bu sayede aile ekonomilerine katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. Fide maliyetinin yüzde 75’i Sivas Özel İdaresi tarafından karşılanmıştır. Projemizin, ilçemiz tarımına ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İlçede 100 dekar alanda salçalık domates ve 50 dekar alanda salçalık biber üretimi yapılmaya başlandı. Proje kapsamında alınan fidelerle birlikte, bölgedeki tarımsal üretimin artırılması ve çiftçilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Suşehri'nde Yaz Akşamları Etkinlikleri: Konserle Birlik ve Beraberlik Mesajı Verildi

Sivas Suşehri'nde Yaz Akşamları Etkinlikleri: Konserle Birlik ve Beraberlik Mesajı Verildi