15 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas Altınyayla’da İki Asırlık Mezar Taşları Gizemini Koruyor

Sivas Altınyayla’da İki Asırlık Mezar Taşları Gizemini Koruyor

Sivas'ın Altınyayla ilçesindeki yaklaşık iki asırlık mezar taşları, tarihi ve kültürel önemine rağmen gizemini sürdürüyor. Mezarların kime ait olduğu ve geçmişleri hakkında fazla bilgi bulunmuyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas Altınyayla’da İki Asırlık Mezar Taşları Gizemini Koruyor

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde yer alan ve yaklaşık iki asırlık olduğu tahmin edilen bin mezar taşı, gizemini koruyor. İlçe halkı tarafından "Eski Mezarlık" olarak adlandırılan bu alan, tarihi ve kültürel anlamda büyük önem taşısa da mezarların kime ait oldukları ve geçmişleri hakkında pek fazla bilgi bulunmuyor. İnsan boyunu aşan, iki metreyi bulan mezar taşları görenleri hayrete düşürüyor. İlçe sakinlerinden 86 yaşındaki Kadir Yılmaz, mezarların kimsesiz ve unutulmuş olduğunu belirterek, "Sen öldükten sonra seni kimse hatırlamaz. Gelip giden kimse yok. Bazı taşların üzerinde yazılar var fakat kimse bilmiyor ki yazılar okunsun," dedi.

Yılmaz, "Mezarlığın bir ucunda sahibi belli olan yeni mezarlar var ama genellikle bu eski mezarların kimin olduğunu bilmiyoruz. Yaklaşık iki asırlık bine yakın mezar var fakat kimse tam tarihi bilmiyor. Kimsesiz öylece unutulmuş gitmiş. Bazı taşlarda eski tarihlere ait yazılar var ama ne yazdığını okuyabilen ve anlayabilen yok," ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas, Türkiye’nin 6. Büyük Patates Üreticisi: 2023 Yılında 410 Bin Ton Patates Üretildi

Sivas, Türkiye’nin 6. Büyük Patates Üreticisi: 2023 Yılında 410 Bin Ton Patates Üretildi