16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas Karayolunda Depremzedelere 714 İş Yeri İçin Ön Talep Toplanacak

Sivas Karayolunda Depremzedelere 714 İş Yeri İçin Ön Talep Toplanacak

6 Şubat depremleri sonrası Sivas karayolunda yapımına başlanan 714 iş yeri, yıkılan ve ağır hasarlı iş yerleri olan hak sahiplerine verilecek. Başvurular 27 Eylül 2024'e kadar kabul edilecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas Karayolunda Depremzedelere 714 İş Yeri İçin Ön Talep Toplanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinin ardından Sivas karayolunda yapımına başlanan 714 adet iş yerinin hak sahiplerine teslim edilmesi için ön talep toplamaya hazırlanıyor. Bu iş yerleri, iş yerleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlara verilecek.

Malatya İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Akif Gülaçtı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek, Altay Kışlası'nda yapımı tamamlanmak üzere olan 714 dükkanın hak sahiplerine teslim sürecini görüştü. Yapılan açıklamaya göre, her biri 120 metrekare büyüklüğündeki iş yerleri için ön talep toplanacak. Talep sahipleri, iş yerleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar, oluşturulan formu doldurarak başvurularını 27 Eylül 2024 tarihine kadar Malatya İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne teslim etmelidir.

İlgilenen hak sahiplerinin başvuru sürecini kaçırmamaları önemle duyuruldu. Yeni sanayi sitesi, Altay Kışlası’nda inşa edilmekte olup, depremden etkilenen esnafa yeniden işlerine dönme fırsatı sunmayı amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Şarkışla'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 2’si Çocuk 4 Yaralı

Sivas Şarkışla'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 2’si Çocuk 4 Yaralı