18 Eylül 2024
weather
24°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas Kayalıpınar'da Eski Asur Dönemine Ait El İzleri Bulundu

Sivas Kayalıpınar'da Eski Asur Dönemine Ait El İzleri Bulundu

Sivas Kayalıpınar'da yürütülen arkeolojik kazılarda, eski Asur ticaret koloni dönemine ait duvarlarda el izleri bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Maner, bu izlerin mimari ve dönemin inşa teknikleri hakkında önemli bilgiler sunduğunu ve buluntuların müzede sergileneceğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas Kayalıpınar'da Eski Asur Dönemine Ait El İzleri Bulundu

Sivas Kayalıpınar'da Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle yürütülen kazılar, Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümünden Doç. Dr. Çiğdem Maner başkanlığında devam ediyor. İlk kez 2005 yılında başlatılan kazılar, Hitit, Roma, Bizans ve eski Asur ticaret koloni dönemlerine ait önemli buluntular ortaya çıkardı. Bu yılki kazılarda, özellikle eski Asur ticaret koloni dönemine ait duvarlarda bulunan el izleri dikkat çekti.

Doç. Dr. Maner, el izlerinin yapıların mimarisi ve dönemin inşa teknikleri hakkında önemli bilgiler sunduğunu belirtti. El izlerinin sergilenmek üzere müzeye verildiğini ve bazı izlerin ziyaretçilere açık bırakıldığını ifade eden Maner, bu buluntuların o dönemdeki insanlara dair somut ipuçları sağladığını söyledi. Ayrıca, sıvaların altında katmanlar halinde el izleri tespit ettiklerini ve bunların mimarinin nasıl yapıldığını anlamada kritik rol oynadığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Suşehri'nde Yol Açma Çalışmaları Sürüyor

Sivas Suşehri'nde Yol Açma Çalışmaları Sürüyor