16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümü Büyük Halayla Kutlandı

Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümü Büyük Halayla Kutlandı

Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü etkinliklerinde bin 58 kişi tarihi kent meydanında büyük bir halay halkası oluşturarak kutlama yaptı. Etkinlik, Sivas'ın dünya çapında tanıtılması amacıyla düzenlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümü Büyük Halayla Kutlandı

Sivas'ta, tarihi Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinlikleri, bin 58 kişinin tarihi kent meydanında oluşturduğu dev halay halkasıyla coşkuyla kutlandı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, vatandaşların yoğun katılımıyla daha da genişledi. Halay halkasına katılanlar arasında halay ekipleri de yer aldı.

‘Dünyaya Kendimizi Duyurmak İstedik’

Etkinlik hakkında duygularını paylaşan 11 yaşındaki Batuhan Asanakut, Sivas'ın güzelliklerine vurgu yaparak, "Sivas çok güzel bir şehir. Sivaslı olmaktan çok gurur duyuyorum. Biz her şeyimizle tanınması gereken bir şehiriz. Dünyaya kendimizi duyurmak için bin elli sekiz kişi burada halay çektik. İnşallah seneye beş bin sekiz yüz elli sekiz kişiyle halay çekeriz” dedi.

Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen bu etkinlik, hem kentin tarihine dikkat çekmek hem de kültürel değerleri yaşatmak amacıyla gerçekleştirildi. Halay halkası, Sivas’ın birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha tüm dünyaya göstermeyi başardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Yolcu Otobüsü Devrildi: 24 Yaralı

Sivas'ta Yolcu Otobüsü Devrildi: 24 Yaralı