16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı: "Sivas, Kuruluş ve Kurtuluşun Aziz Hatırası"

Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı: "Sivas, Kuruluş ve Kurtuluşun Aziz Hatırası"

Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü Sivas'ta düzenlenen törenle kutlandı. TBMM Başkan Vekili Celal Adan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kongrenin önemine vurgu yaparak, milli birlik ve bağımsızlık mesajları verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı: "Sivas, Kuruluş ve Kurtuluşun Aziz Hatırası"

Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü, Sivas'ta düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan TBMM Başkan Vekili Celal Adan, Sivas'ın Türk milleti için kuruluş ve kurtuluşun en aziz hatırası olduğunu belirtti. Adan, Türkiye'nin milli duruşunun bazı çevrelerde rahatsızlık yarattığını dile getirerek, ülkenin bağımsız bir gelecek inşa etme kararlılığının önemine vurgu yaptı. Adan, "İpleri başkasının elinde bulunan kuklalar, atılan her güzel adına bir kulp takma gayretindedir" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de törende yaptığı konuşmada, Misak-ı Milli sınırlarının Türkiye Cumhuriyeti'nin asli sınırları olduğunu ve bir gün bu sınırlara dönüleceğini ifade etti. Destici, Sivas Kongresi'nde alınan kararların Ankara'da hayat bulduğunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla taçlandığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, Sivas Kongresi'nin bağımsızlığa ve Cumhuriyet'e uzanan yolda atılan en önemli adımlardan biri olduğunu belirterek, "Bu kongre, manda ve himayenin kabul edilemez olduğu fikrinin perçinlendiği yerdir. Böyle bir günde, vatan, millet ve Atatürk sevgisiyle dolu Sivaslılarla birlikte olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mansur Yavaş, Sivas'ta Yoğun İlgi Gördü: Çarşıda Gezdi, Çay İçip Dert Dinledi

Mansur Yavaş, Sivas'ta Yoğun İlgi Gördü: Çarşıda Gezdi, Çay İçip Dert Dinledi