18 Eylül 2024
weather
24°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas Ulaş’ta Sel Felaketi: Dere Taştı, 20 Evi Su Bastı

Sivas Ulaş’ta Sel Felaketi: Dere Taştı, 20 Evi Su Bastı

Sivas'ın Ulaş ilçesi Eskikarahisar köyünde etkili olan sağanak nedeniyle dere taştı, 20 evi su bastı. AFAD ve jandarma ekipleri köydeki suları tahliye ederken, can kaybı yaşanmadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas Ulaş’ta Sel Felaketi: Dere Taştı, 20 Evi Su Bastı

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Eskikarahisar köyünde etkili olan sağanak yağış nedeniyle dere taştı ve 20 ev su altında kaldı. Akşam saatlerinde dolu yağışının ardından gelen sağanak, köy içindeki derenin taşmasına neden oldu. Sel sonucu köydeki bazı ahır ve samanlıklar da su baskınına uğradı. Evlerde mahsur kalan vatandaşlar, diğer köy sakinleri tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine köye sevk edilen AFAD ve jandarma ekipleri, evlerdeki suları tahliye etti.

Köy sakinlerinden Tuncer Bahar, selin bir anda geldiğini belirterek, "Her şey 20 dakika içinde oldu. Önce dolu yağdı, ardından sel köye geldi. Dere kenarındaki evlerde mahsur kalanlar oldu ve biz 2'si çocuk 3 kişiyi kurtardık," dedi. Behiye Muhit ise evde yaşadıklarını anlatarak, "Evin içine tomruk girmesin diye kapıyı zorla kapattım. Gücüm yettiği yere kadar kapıyı ittim ama sonra bıraktım. Kızlarımla beraber dört kişiydik. Eşim dışarıdaydı. Her şey bir anda oldu, evin içinde metrelerce su yükseldi," ifadelerini kullandı.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, Ulaş ilçesi Eskikarahisar köyünde aşırı yağış nedeniyle derenin taştığı ve 20 evin su baskınından etkilendiği belirtildi. Ayrıca, 2 traktörün selde sürüklendiği ve zarar gördüğü tespit edildi. Valilik, olayda can kaybı yaşanmadığını, hasar ve zarar tespit çalışmalarının AFAD, İl Özel İdare, İl Sağlık ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince sürdürüldüğünü açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Lideri Özgür Özel: "4 Eylül’de Sivas’ta Başlayacak Kurultayla Partimizi İktidara Hazırlayacağız"

CHP Lideri Özgür Özel: "4 Eylül’de Sivas’ta Başlayacak Kurultayla Partimizi İktidara Hazırlayacağız"