19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas ve Çevre İlleri Demiryolu İhracatında Önemli Rol Oynuyor: 2024’ün İlk 7 Ayında 1,2 Milyon Ton Yük Taşındı

Sivas ve Çevre İlleri Demiryolu İhracatında Önemli Rol Oynuyor: 2024’ün İlk 7 Ayında 1,2 Milyon Ton Yük Taşındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının Ocak-Temmuz döneminde Türkiye'nin demiryolu taşımacılığında önemli bir artış kaydettiğini ve ihracatta rekor kırıldığını belirtti. Sivas ve çevre illeri de bu başarıda kritik bir rol oynadı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas ve Çevre İlleri Demiryolu İhracatında Önemli Rol Oynuyor: 2024’ün İlk 7 Ayında 1,2 Milyon Ton Yük Taşındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı Ocak-Temmuz dönemine ait ihracat amaçlı demiryolu taşımacılığı verilerini açıkladı. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin demiryolu taşımacılığında önemli bir ivme kazandığını vurgulayarak, “2024’ün ilk 7 ayında 1,2 milyon ton yük taşındı ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,2 artışla rekor kırıldı” dedi.

Demiryolu taşımacılığının hem hız hem de kapasite açısından Türkiye’nin ihracat potansiyelini artırdığını belirten Uraloğlu, bu başarının arkasında İstanbul ve çevre illerinin önemli bir rol oynadığını söyledi. "Taşımaların yüzde 86’sına denk gelen 1 milyon 32 bin ton yük, İstanbul ve çevre illerden taşındı. Ayrıca, İzmir, Eskişehir, Ankara ve Sivas gibi illerimizden de Avrupa’ya ihracat ürünleri gönderildi" ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye ile Avrupa arasında günlük en az 8 yük treninin kesintisiz ticareti sağladığını belirterek, demiryolu taşımacılığının çevresel ve ekonomik katkılarına dikkat çekti. Türkiye'nin 2053 net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmak için demiryolu taşımacılığının kilit rol oynayacağını vurguladı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas İl Jandarma Komutanlığı 1 Haftada 102 Aranan Şahıs Yakaladı

Sivas İl Jandarma Komutanlığı 1 Haftada 102 Aranan Şahıs Yakaladı