16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ın Coğrafi İşaretli Ürünü Sivas Pastırması Üretim Yerleri Denetlendi

Sivas'ın Coğrafi İşaretli Ürünü Sivas Pastırması Üretim Yerleri Denetlendi

Sivas Ticaret Borsası, coğrafi işaret tescilli Sivas pastırmasının üretimini yapan iş yerlerinde kalite ve sürdürülebilirlik denetimleri gerçekleştirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ın Coğrafi İşaretli Ürünü Sivas Pastırması Üretim Yerleri Denetlendi

Sivas'ın coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan Sivas pastırmasının üretim yerleri, Sivas Ticaret Borsası tarafından denetlendi. Sivas Ticaret Borsası'ndan yapılan açıklamada, Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret alarak tescillenen Sivas pastırmasının kalite yönünden sürdürülebilirliğinin sağlanması ve ürünün öz şeklinin korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla bu denetimlerin yapıldığı belirtildi.

Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, Sivas pastırmasının bölge için önemli bir yöresel lezzet olduğunu vurgulayarak, "Coğrafi işaretli ürünler, yöreye dokunacak bir kalkınma sistemidir. Yöresel ürünlerin Avrupa'da yaklaşık 60 milyar avroluk bir pazarı vardır. Amacımız, bu pazara ilimizdeki yöresel ürünleri çıkarabilmek ve Sivas olarak pay alabilmek. Sivas Pastırmasına da Avrupa Birliği'nde coğrafi işaret tescili almak için çalışmalarımıza başladık," dedi.

Karakaya, denetimlerin Sivas pastırmasının üretim metoduna uygun yapılması ve coğrafi işaret amblemi kullanımının sağlanması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Denetimler, üretim, pazarlama, dağıtım ve satış aşamalarında sürdürülen çalışmaların coğrafi işaret tesciline uygunluğunu kontrol etmeyi amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta 2024 Sezonu Atlı Cirit Yarı Final Müsabakaları Nefes Kesti

Sivas'ta 2024 Sezonu Atlı Cirit Yarı Final Müsabakaları Nefes Kesti