16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ın eşsiz damak tadı: Geleneksel Turşu Şöleni!

Sivas'ın eşsiz damak tadı: Geleneksel Turşu Şöleni!

Sivas'ın eşsiz lezzetlerinden biri olan geleneksel turşusu, yöresel tatların en önemlilerinden biridir. Sivas mutfağının vazgeçilmezlerinden olan bu turşu, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenektir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ın eşsiz damak tadı: Geleneksel Turşu Şöleni!

Pezik Turşusunun Yöresel Lezzeti

Sivas mutfağının zengin bir parçası olan pezik turşusu, pancar saplarından özenle hazırlanan bir lezzet şölenidir. Sonbahar mevsiminde pancarın dalları incelikle ayrılır, haşlanır ve küp şeklinde doğranarak turşu haline getirilir.

Malzemeler ve Hazırlanışı

Pezik turşusunun hazırlanışı oldukça basittir. Yarım kilogram pancar sapı, yarım çay bardağı sirke, 8 diş sarımsak ve 1 yemek kaşığı kayatuzu suyu gibi malzemelerle başlayın. Pancar sapları önce haşlanır, ardından suyu süzülerek doğranmış sarımsak ve sirke ile karıştırılır. Kavanoza alınan karışımın üzerine su eklenir ve kapatılarak bir hafta dinlendirilir.

Yöresel Bir Lezzet

Sivas'a özgü pezik turşusu, mıhlama gibi geleneksel lezzetlerle harika bir uyum sağlar. Bu eşsiz turşuyu yemeklerinizin yanında veya atıştırmalık olarak tüketebilir, Sivas mutfağının eşsiz tatlarıyla buluşturabilirsiniz. Dolapta saklanarak uzun süre tazeliğini koruyan pezik turşusu, sofralarınıza lezzet katacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göktepe-2 Kuyusu’nda Sondaj Çalışmaları Başladı, Yeraltı Zenginlikleri Araştırılıyor

Göktepe-2 Kuyusu’nda Sondaj Çalışmaları Başladı, Yeraltı Zenginlikleri Araştırılıyor