16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas’ın Kertmekaracaören Köyü'ndeki Dağın Yanardağ Olabileceği İddiası

Sivas’ın Kertmekaracaören Köyü'ndeki Dağın Yanardağ Olabileceği İddiası

Sivas’ın Ulaş ilçesine bağlı Kertmekaracaören köyünde bulunan ve ‘Kamışlı Göl’ olarak bilinen bölgede, asırlar önce aktif bir yanardağ olduğu iddia ediliyor. Lav cüruflarıyla kaplı bölge, köylüler tarafından hem tarımı hem de doğal güzellikleriyle dikkat çekici olarak tanımlanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas’ın Kertmekaracaören Köyü'ndeki Dağın Yanardağ Olabileceği İddiası

Sivas’ın Ulaş ilçesine bağlı Kertmekaracaören köyünde yer alan ve ‘Kamışlı Göl’ olarak bilinen bölgede bulunan bir dağın, tarih boyunca aktif bir yanardağ olduğuna inanılıyor. Köylülerin iddialarına göre, dağ eteklerinde ve köyün çeşitli yerlerinde lav cüruflarına rastlanıyor.

Lav cüruflarının ne zaman oluştuğu hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, köy halkı tarım yaparken sıkça bu cüruflarla karşılaşıyor. Bu durum, zaman zaman tarımı olumsuz etkileyebiliyor. Köyde yaşayan Erdal Hatip, bölgedeki doğal gölün ve lav cüruflarının turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti. Hatip, “Bu alan dikkatli bir şekilde araştırılıp, uygun şekilde turizme kazandırılırsa hem bölge ekonomisine katkı sağlayabilir hem de doğal güzellikleriyle dikkat çekebilir” dedi.

Hatip, köyde lav cüruflarının her yerde bulunduğunu belirterek, “Kamışlı Göl olarak bilinen bölgede doğal bir göl var. Göl tamamen bataklık. Arkasındaki dağın asırlar önce aktif bir yanardağ olduğunu söylüyorlar. Burada hala her yerde lav cürufları bulunuyor. Ne zaman oluştuğunu bilmiyoruz ama atalarımızdan duyduğumuz bu. Etraftan kazdığımızda lav cüruflarına rastlıyoruz. Tarım yaparken bu durum tarımı engelliyor. Ayrıca, gölde avcılar ördek avlamaya geliyor, göle girdiklerinde çıkmakta zorlanıyorlar. 1980’li yıllarda burada bir kişi boğuldu. Bu alanın incelenerek turizme kazandırılması gerekiyor” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hacıbektaş'ta 61. Ulusal, 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Yapıldı

Hacıbektaş'ta 61. Ulusal, 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Yapıldı